Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu: Sistemul e-Learning nu este o soluţie pentru şcolile din Deltă

Epoch Times România
03.06.2012

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu consideră că sistemul e-Learning nu reprezintă o soluţie pentru reducerea numărului de clase din Delta Dunării în care se predă în sistem simultan, atragerea profesorilor în această zonă fiind singura rezolvare a situaţiei, în opinia sa.

"Pentru clasele simultane din Deltă am găsit o soluţie, dar am renunţat la ea. Pentru că în şcolile din ţară cumpăram microbuze pentru a dispărea acest sistem - şi îmi aduc aminte că am trimis în teritoriu, pe mandatul meu din 2001-2003, vreo 870 de microbuze şcolare - aici am venit cu ideea de a cumpăra şalupe pentru şcolile din Deltă, dar am plecat puţin descumpănită pentru că atunci când Dunărea îngheaţă, transportul cu şalupele nu mai este posibil. Singura soluţie este să aduci mai multe cadre didactice pentru aceşti copii", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

Vicepreşedintele PSD a atras atenţia că sistemul e-Learning este aplicabil în condiţiile în care în şcoli sunt profesori pregătiţi, dar pentru copii acest sistem nu reprezintă o soluţie.

"Sistemul e-Learning este aplicabil în măsura în care avem profesorii necesari pentru a organiza o asemenea formulă de învăţământ. Altfel, este ştiinţifico-fantastic. Degeaba faci sistemul acesta în şcoli, dacă nu îi ai pe cei care trebuie să-i instruiască pe copii cum să utilizeze sistemul. Deocamdată, nu cred că suntem pregătiţi. Dar nu ar fi o soluţie de neluat în seamă. Poate mai degrabă şi prin intermediul unei televiziuni cu circuit închis, pentru că atunci copilul îl vede pe învăţător şi poate şansa lui de a-şi creşte performanţa şcolară este mai importantă decât de a folosi calculatorul. În sistemul de învăţământ superior avem acest e-Learning, avem chiar platforme informatice de comunicare cu studenţii în timp real, dar nu este o soluţie pentru cei mici. Trebuie găsită o soluţie alternativă", a declarat fostul ministru al Educaţiei.

În urmă cu aproape un an, în judeţul Tulcea, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean, în aproape 70 de unităţi de învăţământ, copii din clasa I învăţau în aceleaşi clase cu copii de clase mai mari, cele mai multe situaţii de acest gen înregistrându-se în şcolile din Delta Dunării, unde sunt elevi puţini.

Senatorul social-democrat a fost, duminică, la Tulcea pentru a-i susţine pe candidaţii USL în campania electorală pentru alegerile locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor