Fostul ambasador al R. Moldova la Moscova plasat în arest preventiv în dosarul anabolizantelor

Igor Dodon şi Andrei Neguţa
Igor Dodon şi Andrei Neguţa (facebook.com/Dodon Igor)

Curtea de Apel Chişinău a decis plasarea fostului ambasador al Republicii Moldova în Rusia Andrei Neguţa în arest preventiv, în dosarul contrabandei cu anabolizante.

Potrivit Radio Europa Liberă, un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat pentru Ziarul de Gardă că Andrei Neguţa a fost dus la penitenciar, după decizia instanţei de marţi, 12 ianuarie, după ce oficialul a petrecut ultimele aproape două săptămâni în arest la domiciliul stabilit de prima instanţă.

Reţinut pe 28 ianuarie, fostul ambasador moldovean la Moscova a fost inculpat de către procurori, dar acesta neagă orice implicare în contrabandă.

La începutul lunii decembrie, Andrei Neguţa a fost rechemat din funcţie deoarece la postul vamal Palanca a fost reţinut şoferul microbuzului cu numere diplomatice care transporta mai multe cutii cu anabolizante în Rusia. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul ambasador riscă între 3 şi 10 ani de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe