Fost şef de penitenciar comunist, pensie mai mare decât a lui Trump. Brandl: Sunt bani furaţi

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Statul român plăteşte unui fost şef de penitenciar din perioada comunistă o pensie mai mare decât cea pe care o va încasa Donald Trump, atrage atenţia liberala Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, potrivit căreia banii acordaţi pensionarilor aşa-zişi ”speciali” sunt bani furaţi.

„Statul român nu este corect faţă de cetăţenii săi atât timp cât continuă să plătească pensii speciale de mii şi zeci de mii de dolari unor persoane care nu au contribuit niciodată pentru a primi sume atât de mari. Trebuie să înţelegem că banii acordaţi pensionarilor aşa-zişi speciali sunt bani luaţi de la persoane care au contribuit şi contribuie în mod real la bugetul de stat. Adică sunt bani furaţi”, transmite Hilde Brandl într-un comunicat citat de Podul.ro.

Liberala mai susţine că este de-a dreptul inadmisibil ca un fost şef de penitenciar din perioada comunistă să deţină o pensie mai mare decât pensia acordată foştilor preşedinţi americani.

„Pensia lui Donald Trump a fost stabilită la 18.450 de dolari pe lună şi este probabil o sumă normală deoarece numărul preşedinţilor americani în viaţă nu depăşeşte niciodată cifra 5. În plus, discutăm despre persoane care au avut o responsabilitate extraordinară în timpul mandatelor lor. Ei bine, statul român plăteşte o pensie chiar mai mare decât pensia pe care o primeşte Trump: un fost şef de penitenciar din perioadă comunistă primeşte lunar o pensie de 19.600 de dolari (78.634 lei)”, spune Brandl.

„Toate aceste lucruri arată că România nu s-a distanţat încă de metehnele comuniste, căci doar în statele autoritare există cetăţeni speciali şi cetăţeni normali. Soluţia logică şi de bun simţ este una singură: eliminarea tuturor pensiilor speciale şi stabilirea lor pe baza contributivităţii”, mai adaugă Brandl.

Totodată, Hilde Brandl cataloghează drept incalificabil ca foştii deţinuţi politic din România să primească pensie câteva sute de lei, iar cei care au servit regimul comunist în funcţii politice şi administrative să aibă pensii de mii de dolari.

„Sistemul de acordare a pensiilor pare că nu ţine cont că în 1989 a avut loc o schimbare de regim. Continuăm să plătim pensii uriaşe celor care au slujit regimul comunist criminal şi ilegitim şi să-i uităm pe cei care s-au luptat pentru libertate şi care au fost victimele terorii”, concluzionează liberala.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne