Fost preşedinte al Curţii de Apel Bălţi cercetat pentru îmbogăţire ilicită

Justiţie
Justiţie (cna.md)

Fostul preşedinte al Curţii de Apel Bălţi Alexandru Gheorghie, cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită, a fost reţinut în dimineaţa zilei de marţi, de procurorii anticorupţie şi mascaţii de la SIS, după ce aceştia au desfăşurat percheziţii în biroul, maşina, dar şi la locuinţa magistratului.

Într-un comunicat de presă, Procuratura Anticorupţie anunţă că judecătorul ar avea mai multe bunuri de lux, pe care nu le-ar fi declarat.

Astfel, oamenii legii susţin că începând cu anul 2014 şi până în prezent, magistratul a deţinut şi folosit prin intermediul persoanelor terţe bunuri care nu au fost incluse în declaraţia de avere şi interese personale şi care depăşesc substanţial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcţiei de judecător. Aceste bunuri includ: 3 automobile luxoase, o casă de locuit, precum şi alte imobile.

Presa de la Chişinău scrie că magistratul a refuzat să comenteze cazul. Spre seară, acesta a ajuns la spital, după ce a acuzat probleme de sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe