Fost poliţist, acuzat că a amendat ilegal zeci de şoferi, primeşte diplomă de merit

(Facebook)

Un poliţist acuzat de procurori că a dat ilegal zeci de amenzi şoferilor în trafic, deşi era de mult timp ieşit la pensie, a fost premiat simbolic de foştii săi şefi cu o diplomă de recunoaştere a meritelor. Ulterior, instituţia a anunţat că îi retrage acestuia distincţia, relatează Digi 24.

Potrivit sursei citate, poliţistul premiat şi un alt fost coleg au păstrat uniformele de poliţişti şi numerele de înmatriculare ale Ministerului de Interne, folosindu-le pentru a opri în trafic zeci de şoferi pe care i-au sancţionat.

Anchetatorii au susţinut că cei doi impostori ar fi câştigat peste 20.000 de euro din amenzi de circulaţie.

Dar, în urmă cu două luni, falşii agenţi de circulaţie au fost prinşi de poliţiştii adevăraţi. Cei doi foşti poliţişti au fost prinşi de anchetatori în flagrant şi au ajuns la audieri purtând uniformele păstrate din vremea în care lucrau în Poliţie.

Unul dintre poliţiştii anchetaţi şi-a încheiat cariera la Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului de Interne, iar foştii săi şefi, care l-au descris ca fiind un profesionist care a ajutat la dezvoltarea valorilor instituţiei, au pregătit diplome de merit pentru toţi poliţiştii pensionaţi în ultimul an.

Totuşi, instituţia a decis să retragă diploma “premiatului” după ce s-a aflat că acesta este în arest preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne