Fost ministru ALDE, sancţionat de Poliţie în ziua votului

Toma Petcu
Toma Petcu (Camera Deputaţilor)

UPDATE. Fostul ministru ALDE Toma Petcu a fost sancţionat de Poliţie în urma incidentului.

"În cadrul alegerilor pentru preşedintele României a fost aplicată, duminică, o sancţiune contravenţională, avertisment, unei persoane pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Giurgiu, Ioan Sârbu.

* * *

Deputatul ALDE Toma Petcu este anchetat de Poliţia din Giurgiu după ce a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu buletinul său de vot ştampilat, încălcând astfel prevederile Codului Penal, relatează Digi 24.

În poza postată de fostul ministru al Energiei se putea vedea foarte clar cu cine a votat acesta.

Este posibil ca deputatul să se aleagă cu o amendă penală cuprinsă între 600 şi 90.000 de lei din cauză că, potrivit Codului Penal, postarea acestui tip de fotografii este considerată drept o “violare prin orice mijloace a secretului votului”.

Poza a fost ştearsă de Petcu după câteva minute, însă nu suficient de repede pentru a nu intra în atenţia poliţiei.

Totuşi, incidentul care îl implică pe Toma Petcu nu este unicat, în condiţiile în care, până acum, au fost raportate cel puţin alte 3 situaţii similare. Poliţia a demarat anchete penale şi în cazurile respective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne