Fost ministru al Justiţiei: Haos şi fraude la alegerile comasate pe care Greblă trebuia să le supravegheze

Toni Greblă (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
08.09.2024

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion a lansat una atac dur la adresa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după ce Curtea de Conturi a confirmat că şi-a mărit ilegal salariu cu mii de euro.

"Şeful AEP, pus de PSD să păzească alegerile, şi-a mărit ilegal salariul şi diurnele. Curtea de Conturi a validat oficial raportul prin care Toni Greblă, fost politician PSD, a cărui principală atribuţie acum este să se asigure de corectitudinea alegerilor, a acţionat incorect. Calculele arată că Toni Greblă a băgat mâna în banii AEP şi i-a mutat în buzunarul propriu: aproape 24.000 de euro în 9 luni, bani încasaţi ilegal", a declarat Stelian Ion.

Deputatul USR a acuzat că alegerile comasate din această vară, pe care Toni Greblă trebuia să le supravegheze, "au excelat prin haos şi fraude".

"În Constanţa, primarul Vergil Chiţac a fost lăsat până în ultima clipă să încerce fraudarea alegerilor, amplasând iniţial urne comune în secţiile de votare. În urma sesizărilor repetate pe care le-am făcut, acest demers a fost oprit în dimineaţa alegerilor. Cu gândul la salariul mărit şi la diurnele rotunjite, la care a fost nevoit să renunţe după controlul Curţii de Conturi, Toni Greblă a privit nepăsător cum sute de preşedinţi de secţii de votare au fost ţinuţi în soare ore în şir pentru a putea preda procesele verbale", a subliniat Stelian Ion.

Potrivit liderului USR, nici dispariţia unui număr semnificativ de buletine de vot nu l-a pus pe gânduri pe şeful AEP.

"Cu tot haosul în care s-au desfăşurat alegerile comasate din iunie şi după publicarea raportului Curţii de Conturi, Toni Greblă este menţinut la conducerea Autorităţii Electorale. A demonstrat că poate ajuta partidul în care s-a format politic - PSD şi pe aliaţii lui din PNL", a conchis fostul ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor