Forţele ruse de securitate ucid 49 de militanţi

Alex Johnston
22.10.2012

Cel puţin 49 de militanţi au fost ucişi în Rusia, în regiunea neliniştită Caucazul de Nord, de către forţele de securitate ale guvernului, s-a raportat.

Se crede că nouă dintre cei ucişi erau comandanţi ai militanţilor care doreau să creeze un stat islamic în regiune, a raportat agenţia oficială RT.

Ei au fost ucişi în septembrie şi octombrie, a declarat duminică Comitetul Naţional Antiterorism al Rusiei.

"Acţiunea coordonată a ajutat la oprirea acţiunilor mai multor lideri ai unor grupări criminale odioase, membrilor grupărilor criminale şi asociaţilor acestora, provocând daune substanţiale sistemului pe baza căruia operează bandiţii", a declarat agenţia, în conformitate cu RT care a citat agenţia de ştiri Interfax.

În operaţiune au fost confiscate aproximativ 30 de dispozitive explozive improvizate, 250 de kilograme de explozivi, 109 arme, 530 mine terestre, obuze şi grenade, împreună cu 19.000 de gloanţe.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut forţelor ruse de securitate să nimicească restul militanţilor din regiune înainte de Cupa Mondială din 2018 şi Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014.

"Este o chestiune de onoare pentru toţi funcţionarii să aplice legea ca să se asigure că aceste evenimente sunt organizate într-o manieră normală, de afaceri şi festivă, astfel încât nimic să nu arunce o umbră asupra lor", a spus el potrivit Radio Europa Liberă.

Auto-proclamatul Emirat al Caucazului, condus de căutatul terorist Doku Umarov, a declarat că plănuieşte unele atacuri în timpul jocurilor, a raportat RT.

Putin a anunţat marţi că 313 militanţi şi 43 de comandanţi au fost ucişi în ultimele trei luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor