Formula 1: Spaniola Maria De Villota, rănită grav în cursul unui test al echipei Marussia

Spaniola Maria De Villota, pilotul de încercări al echipei de Formula 1 Marussia (fostă Virgin Racing). (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.07.2012

Spaniola Maria De Villota, pilotul de încercări al echipei de Formula 1 Marussia (fostă Virgin Racing), a fost rănită serios, marţi dimineaţă, în cursul unui test în linie dreaptă, organizat într-o bază aeriană, înaintea Marelui Premiu al Marii Britanii, prevăzut duminică, a anunţat gruparea rusă.

"Accidentul a avut loc la ora locală 09,15, la finele primul său tur de acomodare la volanul monopostului MR-01, având loc un impact cu camionul echipei. Maria a fost transportată la spital", se precizează în textul dat publicităţii de Marussia, în aşteptarea primului bilanţ medical.

Serviciile de urgenţă ale regiunii Cambridgeshire au fost imediat apelate, iar poliţia din Cambridge a evocat, într-un comunicat, "o coliziune la viteză redusă, pe un teren privat, între o maşină de curse şi un camion", adăugând că De Villota "a fost rănită serios".

În vârstă de 33 ani, Maria De Villota a fost desemnată pilot de încercări la Marussia în cursul lunii martie. Ea este fiica lui Emilio De Villota, care a disputat două Mari Premii, în 1977, pentru echipa McLaren. Ea nu se afla la prima sa experienţă la volanul unui monopost de Formula 1, anul trecut testând un Lotus-Renault pe circuitul francez Paul Richard.

Aceasta a fost prima ieşire pe pistă a spaniolei în calitate de pilot de încercări, scopul fiind testarea noului pachet aerodinamic al monoposturilor Marussia, pe care le vor pilota francezul Charles Pic şi germanul Timo Glock, începând de vineri, pe circuitul de la Silverstone, în vederea Marelui Premiu al al Marii Britanii, a 8-a etapă a Campionatului Mondial, care va avea loc duminică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor