Fond de donaţii strâns pentru a scoate pe cauţiune membrii Black Lives Matter refuză să publice lista criminalilor scoşi din puşcărie

Sectie de poliţie incendiată în Minneapolis, după proteste generate de uciderea unui bărbat de culoare de către un ofiţer de poliţie
Sectie de poliţie incendiată în Minneapolis, după proteste generate de uciderea unui bărbat de culoare de către un ofiţer de poliţie (Kerem Yucel/AFP via Getty Images)

Un fond înfiinţat pentru scoaterea pe cauţiune a protestatarilor Black Lives Matter - care a ajutat la eliberarea a cel puţin şase bărbaţi acuzaţi de violenţă domestică în două luni - refuză să dezvăluie exact pe cine a ajutat să iasă din închisoare, arată un articol al publicatiei Zerohedge.

Fondul Minnnesota Freedom Fund (MFF), care a fost sustinut de vicepreşedintele ales Kamala Harris şi a strâns peste 35 de milioane de dolari din donaţii, a salvat un număr necunoscut de hoţi condamnaţi, persoane angajate în acte de revoltă şi condamnaţi de alte crime.

Citiți și De ce nu vorbeşte nimeni de legăturile comuniste ale Kamalei Harris, în afară de Trump?

În august, fondul a depus cauţiune de 15.000 USD pentru eliberarea lui Shawn McClinton, un infractor sexual condamnat care se confruntă cu acuzaţii de viol. Potrivit procurorilor, McClinton a violat o femeie la doar câteva săptămâni după eliberarea din iulie şi s-a întors în arest fiind pus sub acuzare pentru violuri, răpiri, strangulare şi alte acuzaţii.

În septembrie, Daily Caller a analizat dosarele instanţelor judecătoreşti şi a constatat că MFF a ajutat la eliberarea mai multor bărbaţi bănuiţi de infracţiuni mari - inclusiv Timothy Wayne Columbus, pus sub acuzare pentru pedofilie, care se confruntă cu până la 30 de ani de închisoare pentru acuzaţiile că ar fi agresat sexual o fată de opt ani.

Dexter Boone, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat pe 2 mai după ce ar fi pătruns în apartamentul mamei fiului său şi a sugrumat-o în faţa copiilor ei minori.

Fondul a ajutat, de asemenea, la eliberarea pe cauţiune a lui Davlin Devonte Gates, în vârstă de 28 de ani, care, de asemenea, ar fi sugrumat o femeie la doar câteva zile după ce s-a mutat la ea.

Potrivit publicaţiei Just The News, MFF a refuzat să furnizeze informaţii despre bărbaţii pe care i-a ajutat să iasă pe cauţiune.

Cauţiunile oficiale sunt greu de localizat

Următorul vicepreşedinte al Statelor Unite a promovat activ un fond de eliberări pe cauţiune, care a ajutat infractorii cunoscuţi să revină pe stradă şi care nu vrea să publice lista cu infractorii pe care i-a scos din puşcărie.

Cu toate acestea, o contabilitate completă a persoanelor salvate de fond anul trecut nu a fost disponibilă după ce s-a plătit cauţiunea.

Un reprezentant al Minnesota Freedom Fund a declarat săptămâna aceasta pentru Just the News că înregistrările celor pe care i-a scos pe cauţiune „sunt disponibile pe listele închisorilor din Hennepin şi Ramsey County”. Grupul nu a răspuns întrebărilor repetate care au cerut să ştie dacă fondul păstrează aceste înregistrări în documentele proprii.

Înregistrările din listele închisorii nu sunt uşor accesibile.

Tom Lyden, reporter la KMSP, care iniţial a început să transmită despre rezultatele acestei anchete, a declarat că documentaţia „este dificil de găsit şi nu este disponibilă online”.

„Trebuie să parcurgeţi elementele din dosare, pe care o puteţi face doar în faza finală”, a spus el.

Pe scurt, următorul vicepreşedinte al Statelor Unite a promovat activ un fond de eliberări pe cauţiune, care a ajutat infractorii cunoscuţi să revină în stradă şi care nu vrea să publice lista cu infractorii pe care i-a scos din puşcărie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe