Fognini nu este de acord cu data programării turneului de la Roland Garros. Este istovitor pentru jucători

Fabio Fognini
Fabio Fognini (Wikimedia.com)

Lumea tenisului, ca şi celelalte domenii de activitate, suferă consecinţele pandemiei de virus Wuhan. Roland Garros a fost amânat în septembrie (20 septembrie - 4 octombrie) la o săptămână după US Open (31 august - 13 septembrie), iar Wimbledon a fost anulat.

Fabio Fognini, ocupantul locului 8 în ierarhia mondială a tenisului masculin, se află în izolare împreună cu soţia lui, Flavia Pennetta (câştigătoare a unui trofeu de Mare Şlem la US Open) şi cu cei doi copii: Federico (2 ani) şi Farah (4 luni).

Alături de toţi italienii, sportivul trece prin momente grele în ţara europeană cea mai afectată de virusul Partidului Comunist Chinez. Epidemia a cuprins numeroase ţări pentru că autorităţile chineze au ascuns apariţia agresivului coronavirus de tip nou atunci când a apărut în noiembrie, iar locuitorii din Wuhan au plecat înaintea Anului Nou chienzesc în alte localităţi din ţară şi peste graniţe.

Fognini le-a povestit jurnaliştilor de la La Stampa cum îşi petrece timpul în această perioadă:

"Sunt destul de îngrijorat, când se face întuneric afară încep să am gânduri negative. Este ireal, ca în filme, aşa că încerc să-mi ţin mintea ocupată. Am reparat nişte scaune, le-am dat cu lac, am reparat o poartă. Lucruri care îmi place să le fac, dar pentru care de obicei nu am timp".

În ceea ce priveşte data stabilită unilateral de Federaţia Franceză de Tenis pentru Roland Garros, Fognini consideră că dezavantajează jucătorii:

"Nu sunt de acord ca Roland Garros să se joace la o săptămână după US Open. Înţeleg că trebuia reprogramat, dar este prea aproape. Nu vorbesc despre mine, ci despre jucători precum Nadal şi Djokovic care ajung până în fazele superioare, să ai 4 săptămâni de Grand Şlam într-o lună nu e sănătos".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport