"Fluffy", fetiţa cu părul creţ, este una dintre cele 100 de persoane care suferă de acest sindrom

Foto: (O imagine concepută de The Epoch Times folosind imagini furnizate de SWNS.)
SWNS
23.05.2024

O fetiţă a fost poreclită "Fluffy" de colegii ei de grădiniţă pentru părul ei creţ - ea este una dintre cele 100 de persoane din lume care suferă de "sindromul părului de nepieptănat" (UHS).

Layla Davis, în vârstă de 3 ani, a ajuns pe prima pagină a ziarelor pe când era doar un bebeluş pentru şuviţele sale blonde care nu pot fi pieptănate drept. În prezent, abia a început să meargă la grădiniţă, şi părul ei creţ i-a adus porecla "Fluffy".

Familia Davis - formată din părinţii Kevin, în vârstă de 37 de ani şi Charlotte, în vârstă de 30 de ani, Freddie, fratele în vârstă de 4 ani şi micuţa Layla - locuieşte în Great Blakenham, Suffolk, Marea Britanie.

Layla a fost diagnosticată pentru prima dată cu UHS - o afecţiune temporară a cărei caracteristică este părul uscat şi creţ care oricât l-ai pieptăna nu se întinde. UHS apare în copilărie, adesea între vârsta de sugar şi 3 ani, dar poate apărea până la 12 ani. Copiii care o dezvoltă au tendinţa de a avea părul deschis la culoare şi există doar aproximativ 100 de cazuri în lume.

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Charolotte Davis a menţionat că deşi părul Laylei a crescut, nu s-a schimbat cu adevărat în ultimul an.

"Prietenii ei de la grădiniţă îi spun Fluffy din cauza părului ei, deoarece mai există o altă fetiţă cu numele Layla în clasă", a spus aceasta. "Ceilalţi copii nu sunt niciodată răutăcioşi cu ea, astfel încât este o fetiţă foarte fericită - nu este timidă şi vorbeşte cu toată lumea.

"A fost tunsă pentru prima dată în februarie anul trecut, dar părul ei este încă rebel. Acum îl putem împleti, dar nu o facem prea des, deoarece nu vrem să tragem prea tare de el - este foarte fragil şi se poate rupe uşor."

"A ajuns la vârsta la care începe să pună mai multe întrebări, de exemplu vrea să-şi împletească părul în fiecare zi şi întreabă de ce nu putem face asta. Trebuie să îi spun că părul ei este puţin diferit şi că trebuie să avem grijă de el."

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

Părul Laylei i-a adus anterior porecle precum "Boris Johnson" şi "Albert Einstein".

Charolotte a spus că mai ales adulţii sunt cei care vorbesc despre părul Laylei şi că a existat câteva cazuri în care oamenii l-au atins fără să ceară permisiune.

"Se pare că oamenii cred că este în regulă să se apropie şi să o atingă - trebuie să o învăţ despre consimţământ şi este dificil pentru mine să învăţ un copil de 3 ani de ce oamenii ar putea dori să îi atingă părul", a spus aceasta.

"Vreau, de asemenea, să-i spun că nu este în regulă ca oamenii să o atingă fără să o întrebe, dar cum are doar 3 ani, nu vreau să o sperii. Oamenii nu au niciodată intenţii rele prin acest lucru, iar ei se apropie pur şi simplu de ea să-i simtă părul."

Foto: (SWNS)
Foto: (SWNS)

În ciuda atenţiei nedorite primite din când în când, doamna Davis a spus că Layla este o fetiţă veselă, care adoră să cânte şi să danseze balet. Ea a creat un cont de Instagram pentru Layla şi spune că sprijinul pe care l-au primit şi pe care l-au putut oferi altora este uimitor.

"O mulţime de oameni i-au trimis mesaje din toată lumea şi, datorită Laylei, află acum că există un nume pentru afecţiunea lor sau că mai există şi altcineva la fel", a spus ea.

Afecţiunea părului este cunoscută şi sub numele de "păr de sticlă răsucit" şi se ameliorează de obicei în timp, în mod normal până la adolescenţă.

"Sper ca părul ei să nu se schimbe, dar să devină puţin mai lung, astfel încât să îl putem lega într-o zi într-o coadă de cal", a spus doamna Davis. "Vreau doar să îi placă deoarece, când părul va creşte, copiii vor începe brusc să facă comentarii. Este treaba ta ca mamă să îţi pregăteşti copiii pentru orice situaţie, aşa că sper că ea va crede că este super, aşa cum cred şi eu."

Layla cu părinţii şi fratele ei. (SWNS)
Layla cu părinţii şi fratele ei. (SWNS)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor