Firea, atac dur la adresa lui Burduja: De dimineaţa până seara avea o problemă doar cu mine. În viaţă totul se decontează

Gabriela Firea (Epoch Times România)
Andrei Popescu
10.06.2024

Gabriela Firea, candidata PSD în cursa pentru Primăria Capitalei, i-a reproşat, duminică seara, liberalului Sebastian Burduja, că, în loc să prezinte un program pentru Bucureşti şi să critice neajunsurile şi neîmplinirile lui Nicuşor Dan, a avut o problemă doar cu ea, de dimineaţă până seară, promiţându-i că lucrurile nu vor rămâne “aşa”.

“Colegilor de la PNL nu. Am să îi reproşez doar candidatului lor la Primăria Capitalei care, în loc să prezinte un program pentru Capitală şi să comunice în sens critic faţă de neajunsurile şi neîmplinirile actualului primar, de dimineaţa până seara el avea o problemă doar cu mine, care eram practic colega lui din coaliţie şi nu acest lucru se stabilise la nivelul preşedinţilor. Dar în viaţă totul se decontează. Nu cred că rămân lucrurile aşa”, a afirmat Firea, la sediul PSD, întrebată dacă are ceva să le reproşeze colegilor de la PNL.

De asemenea, Firea s-a lăudat că a făcut o campanie curată, bazată pe soluţii şi idei, şi nu pe atacuri şi insulte şi i-a cerut lui Nicuşor Dan să nu îi mai blocheze pe primarii de sectoare.

Întrebată dacă regretă că a acceptat nominalizarea în cursa pentru Primăria Capitalei, Firea a spus: “Ştiţi de ce nu regret? Dacă nu aş fi acceptat, aş fi putut fi acuzată ulterior că nu sunt un bun coleg, că nu sunt un om de echipă. Nu îmi pare rău”.

De asemenea, întrebată dacă a fost o soluţie de compromis, Firea a afirmat: “Ce rost mai are acum să mai răspundă cineva. Aşa au ales bucureştenii. Respectăm votul bucureştenilor. Am fost o soluţie de compromis. Am fost desemnată candidat după 16 ore de analizat a altor candidaturi”.

Totodată, întrebată dacă un loc la europarlamentare e un premiu de consolare, Firea a replicat:

“E o onoare, în primul rând. Dacă voi ajunge acolo voi lupta tot pentru Bucureşti, pentru a atrage în continuare fonduri europene şi cu siguranţă voi fi un europarlamentar, dacă voi merge acolo, foarte eficient, tot pentru Bucureşti”.

Conform rezultatelor parţiale după numărarea a 72,5% din voturi, transmise luni dimineaţă, Nicuşor Dan a obţinut un nou mandat la Primăria Capitalei, cu 46,9% din voturi, fiind urmat de Gabriela Firea cu 22,4% şi Cristian Popescu Piedone cu 16,1%.

În ceea ce îl priveşte pe Sebstian Burduja, acesta s-a clasat pe poziţia a 4-a cu 7,5% dintre voturile bucureştenilor. Acesta este urmat de Mihai Enache cu 3,1% si Diana Şoşoacă cu 2,6%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor