Festivalul Internaţional de Film Digital la Bucureşti

(photos.com)

În perioada 26- 28 octombrie, se va desfăşura la Bucureşti cel mai important festival de film digital din România. Ajuns la cea de-a şasea ediţie, Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest propune publicului bucureştean 200 de filme în premieră. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub şi ComicBookCity Cafe.

Potrivit unui comunicat emis de organizatori, Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest va include cea mai cuprinzătoare selecţie de scurtmetraje din România: peste 300 de filme, de pe şase continente, din care 200 sunt premiere în România. Competiţiile prezintă 90 de filme, toate premiere (în România), iar secţiunile sunt cele consacrate: 21 de filme la secţiunea Ficţiune, 43 de filme la Animaţie şi 26 de filme la Micromovie. Secţiunea off-concurs (a patra secţiune a festivalului – noncompetitivă) prezintă 40 de producţii: trei programe de animaţii, un program de ficţiune şi un program de filme româneşti de ficţiune.

Un singur film românesc va fi prezent în competiţie, la categoria Ficţiune, dar alte două programe speciale vor fi dedicate creatorilor români, prezentând 21 de scurtmetraje.

Filmele din selecţia oficială 2012 vor putea fi vizionate la Cinematograful Europa şi la Mansarda Bastilia.

„Tortilla de cortometrajes” şi animaţii „Made in Taiwan” la Kinofest

De asemenea, din programul evenimentului cinematografic nu vor lipsi nici animaţiile, spre încântarea amatorilor genului. Organizatorii promit animaţii interesante venite chiar de la producătorii din Asia, ce urmează să fie prezentate în cadrul mai multor selecţii: Panorama Asia, Scurtmetraje japoneze din festivalul Short Shorts Film Festival & Asia, „Made in Taiwan”, toate proiectate în premieră în România.

În plus, Kinofest îşi propune ca în fiecare an să aducă în faţa publicului român filme spaniole de referinţă pe plan internaţional, Spania fiind cel mai prolific producător european de scurtmetraje de ficţiune. Cu atât mai potrivită este colaborarea cu Institutul Cervantes, care va fi una din gazdele festivalului. Acolo vor rula programele de scurtmetraje spaniole, în premieră în România, reunite sub titlul „Tortilla de cortometrajes” . Încă un program de filme spaniole va rula sâmbătă seara la Energiea Pub, un program de filme horror şi thriler, câştigătoare a numeroase premii internaţionale: Scary Spanish Night.

În programul Kinofest 2012 vor fi incluse şi animaţii cu tematică ecologică, scurtmetrajele nominalizate la premiile BAFTA 2012, o selecţie de parodii după filme celebre, filme experimentale, newmedia, videoclipuri şi filme foarte scurte, precum şi filme pentru copii sau întâlniri pentru pasionaţii de benzi desenate şi jocuri.

Kinofest este cel mai important festival de film digital din România, organizat începând din 2007. La cele cinci ediţii desfăşurate până acum, Kinofest a prezentat peste 1200 de scurt metraje, majoritatea premiere în România, propunând la fiecare ediţie o selecţie unică şi de un înalt nivel artistic. Kinofest promovează genuri şi tehnici variate de filme, unele populare sau din contră mai puţin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul îşi propune să promoveze noile viziuni în media, tehnologii inovative, artişti independenţi şi creaţiile lor – film, muzică şi arte vizuale.

Kinofest este un proiect cultural realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, Apa Nova, Institutul Goethe Bucureşti, British Council, IQADS, Temple Media. Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate- ARCEN este partener permanent al Festivalului începând cu anul 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură