Fenomenul Popovici, nu numai performer, ci şi model de inspiraţie pentru tineri

Înotătorul român David Popovici.
Înotătorul român David Popovici. (David Popovici/facebook)

David Popovici poate fi un model pentru tinerii din generaţiile viitoare. El nu este numai un peformer ieşit din comun, care datorită talentului, dedicării, voinţei şi disciplinei poate fi o inspiraţie pentru mulţi tineri, dar are şi o calitate demnă de admirat.

În discursurile lui, s-a gândit la români, la faptul că a adus un moment de bucurie acestora: "Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu."

A mulţumit compatrioţilor pentru sutele de mesaje primite şi pentu faptul că a fost urmărit de cei din ţara lui la TV. El a mai afirmat că este mulţumit de porecla "Racheta din România", folosită de unchiul său în comentarii în mediul online, şi totodată în mediul internaţional.

"Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti care înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extraordinare şi inspiră oameni", a declarat David, după cursa în care a ieşit a doua oară campion mondial.

Departe de a fi arogant, David şi-a exprimat speranţa că celebritatatea nu i se va urca la cap şi va rămâne un om normal, modest.

„Dacă vreodată cumva mi se va urca la cap, ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei, care sunt oameni normali ca şi mine."

Nadia Comăneci, gimnasta noastră de suflet, a transmis un mesaj de felicitare atât lui David, cât şi echipei sale, care au făcut posibile aceste rezultate fără precedent.

"Cu ani în urmă am avut deosebita plăcere de a participa la un concurs de nataţie, la Bucureşti. Câştigătorul? Nu altul decât micuţul David Popovici. Felicitări, David - ţie, antrenorilor, părinţilor şi Federaţiei - pentru rezultatul fabulos de la Campionatele Mondiale de Nataţie. După ani de muncă, disciplină şi rezilienţă - e un merit al unei echipe întregi care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de astăzi. Cu siguranţă ne vedem la Paris 2024".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport