Federaţia engleză a anulat cartonaşul roşu primit din greşeală de Wes Brown

(JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Federaţia engleză de fotbal (FA) a anulat cartonaşul roşu primit din greşeală de fundaşul Wes Brown, coechipierul portarului român Costel Pantilimon la formaţia Sunderland, informează BBC.

Brown a fost eliminat în meciul de campionat pierdut sâmbătă cu Manchester United (0-2). Arbitrul Roger East l-a eliminat din greşeală pe fundaş, reluările TV sugerând că John O'Shea este cel care l-a faultat pe Radamel Falcao. United a deschis scorul după penalty-ul obţinut de Falcao, fază la care Brown a văzut cartonaşul roşu. După incident, Roger East s-a consultat cu ceilalţi arbitri, dar aceştia nu erau bine plasaţi pentru a-l lămuri.

După ce lui Brown i-a fost anulat cartonaşul roşu, acesta nu va fi trecut în contul lui O'Shea şi amândoi vor putea juca în meciul de marţi de la Hull.

Antrenorul lui Sunderland, Gus Poyet, a lăudat "onestitatea arbitrului, onestitatea Asociaţiei Arbitrilor şi a FA şi a Premier League" pentru felul cum a fost tratată problema.

Incidentul de sâmbătă a venit la câteva ore după ce Internaţional Football Association Board (IFAB), care girează regulile jocului, a decis să amâne pentru cel puţin un an testarea tehnologiei video, deşi aceasta este susţinută de preşedintele FA, Greg Dyke.
Sunderland este pe locul 16 în Premier League, la 3 puncte de zona retrogradării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport