FBI avertizează asupra schemelor nord-coreene de "inginerie socială" pentru furtul de criptomonede

(Getty Images)
Redacţia
05.09.2024

Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite (FBI) a emis un avertisment pentru angajaţii de la firmele de active digitale cu privire la cea mai recentă încercare a Republicii Populare Democrate Coreene de a fura criptomonede, scrie Turner Wright via CoinTelegraph.com.

Într-un aviz din 3 septembrie, FBI a declarat că actorii cibernetici rău intenţionaţi din Coreea de Nord au vizat lucrătorii din cadrul companiilor de finanţe descentralizate şi criptomonede pentru a fura fonduri prin campanii de inginerie socială „complexe şi elaborate”. În mod specific, agenţia federală a avertizat că atacatorii au cercetat firme asociate cu fonduri tranzacţionate la bursă sau ETF-uri legate de criptomonede.

Cum funcţionează escrocheria

Actorii au folosit scheme, inclusiv oferte false de locuri de muncă sau oportunităţi de investiţii şi s-au dat drept persoane cunoscute asociate „cu anumite tehnologii” pentru a păcăli utilizatorii.

Escrocii pot oferi apoi un link către un „test prealabil angajării” sau o altă descărcare pentru a instala malware.

„Actorii încearcă, de obicei, să iniţieze conversaţii prelungite cu victimele potenţiale pentru a crea o relaţie şi a livra malware în situaţii care pot părea naturale, încât să câştige încrederea victimelor”, a declarat FBI, adăugând:

„Actorii comunică de obicei cu victimele într-o engleză fluentă sau aproape fluentă şi sunt bine versaţi în aspectele tehnice ale domeniului criptomonedelor”.

Din 2017, hackerii nord-coreeni au furat aproximativ 3 miliarde USD în criptomonede folosind astfel de scheme. Lazarus, un grup de hackeri legat de naţiunea super-comunistă, ar fi fost responsabil pentru multe atacuri de profil care au vizat utilizatorii de criptomonede.

FBI a emis mai multe avertismente legate de escrocii din domeniul criptomonedelor, inclusiv cei care se dau drept angajaţi ai burselor de criptomonede şi vizează utilizatorii pentru a le compromite conturile.

În iunie, agenţia federală a declarat că actori rău intenţionaţi s-au dat drept angajaţi ai unor firme de avocatură care ofereau servicii false de recuperare a criptomonedelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor