"Fantoma albă" a nopţii cuţitelor lungi şi-o ia. Cineva l-a filmat cum agresa jurnalistul de la Hotnews şi ordona jandarmilor să-l reţină

În noaptea de 10 august, când Jandarmeria a dezlănţuit teroarea în Piaţa Victoriei, pe lângă protestatari au fost agresaţi şi jurnaliştii. Un astfel de moment este surprins într-un clip video iar unul dintre protagonişti este un colonel în civil despre care se spune că ar fi coordonat represaliile.
Colonelul Cătălin Paraschiv
Colonelul Cătălin Paraschiv (Nick Stavre)

În spaţiul public au apărut noi imagini cu bărbatul în alb care ar fi aplicat în teren ordinele de evacuare a Pieţei Victoria. În imaginile postate iniţial de un membru al USR, bărbatul este filmat cum îi ia telefonul reporterului hotnews.ro, iar jandarmii care-l însoţeau îl bruschează pe acesta.

Deşi reporterul Hotnews Robert Mihăilescu este nonviolent, cu mâinile ridicate, într-una având telefonul cu care transmitea live, iar în cealaltă legitimaţia de presă, bărbatul în alb se apropie de el, îi smulge telefonul din mână şi-l trage către jandarmii care-l împing, iar unul dintre ei îi aplică o lovitură.

Hotnews.ro a solicitat Jandarmeriei Române să confirme dacă bărbatul în alb este şeful Brigăzii speciale de Intervenţii „Vlad Ţepeş”, respectiv colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru a refuzat însă să confirme, invocând GDPR.

Reamintim că unul dintre fotografii agenţiei InquamPhotos l-a surprins în noaptea de 10 august pe colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv pe Calea Victoriei, în faţa jandarmilor, în timp ce le dădea indicaţii dintr-o postură asemănătoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniaţi în faţa acestuia şi ascultă, reiese dintr-un articol recent al digi24.ro.

Mai amintim că mai mulţi jurnalişti au reclamat agresiuni ale presei, în acea noapte fiind lovit inclusiv un cameraman al televiziunii de stat austriece. Reporterii Epoch Times au fost şi ei îmbrânciţi în acea noapte şi somaţi să părăsească locul, în special când încercau să filmeze reţinerea unor persoane.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu incidentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne