'Familia - teritoriu închis pentru Putin' (purtător de cuvânt)

Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (ALEXEY NIKOLSKY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.11.2013

Preşedintele rus Vladimir Putin este convins că fiecare om, indiferent care ar fi ocupaţia sa, trebuie să aibă un 'teritoriu personal, unde nimeni să nu aibă acces', şi acest teritoriu este pentru el 'familia', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus, într-un interviu acordat săptămânalului rusesc The New Times (de opoziţie), citat luni de agenţia de presă RIA Novosti.

'Circulă o mulţime de zvonuri, dar noi nu am vorbit niciodată de familia lui Vladimir Vladimirovici (Putin) şi nici nu vom face acest lucru', a spus tranşant el.

'Da, avem un sistem închis, dar, în general, toată lumea ştie despre familia sa, bunăoară, că s-a despărţit de soţia sa Liudmila Aleksandrovna', a subliniat Peskov, într-o încercare de a răspunde, pe ocolite, la întrebarea despre motivul pentru care viaţa privată a locatarului de la Kremlin este subiect tabu în Rusia.

'Ştiţi când pentru un om politic de greutatea sa este important să se vorbească despre familie în public? Atunci când un politician merge în alegeri, iar oamenii nu ştiu ce fel de om este şi el trebuie să recurgă la întregul arsenal de date pentru a convinge alegătorii: 'Priviţi, acesta sunt eu, iar aceasta este familia mea, votaţi-mă!'', a explicat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin a subliniat că Putin 'este foarte bine cunoscut electoratului rus, în special alegătorilor săi, şi nu are nevoie să-şi scoată familia în public' în scopuri de imagine.

Referitor la informaţiile apărute în media sud-coreene, potrivit cărora vizita lui Putin la Seul din 12 noiembrie a avut şi un caracter personal - preşedintele rus ar fi venit cu ocazia aniversării unui an de la nunta fiicei sale mai mici, Ekaterina, care s-ar fi căsătorit cu fiul fostului ataşat militar al Coreei de Sud la Moscova -, Peskov a declarat că acestea nu corespund realităţii.

'Nu este adevărat. El (preşedintele rus) a sosit la Seul la trei dimineaţa, iar la 11.00 a început programul de lucru, care s-a încheiat seara târziu, şi a luat avionul imediat spre casă', a spus acelaşi purtător de cuvânt.

Familia lui Putin este un subiect tabu în presa rusă, care de cele mai multe ori se limitează să preia zvonuri din media străine, după ce ziarul Moskovski Korrespondent a fost închis în 2008. Tabloidul a scris că preşedintele rus ar fi divorţat, în secret, pentru a se căsători cu fosta gimnastă Alina Kabaeva. Zvonuri despre relaţia dintre locatarul de la Kremlin şi fosta campioană olimpică la gimnastică artistică circulă şi în ziua de astăzi, intensificându-se mai ales după anunţul făcut de Putin privind separarea de soţia sa Liudmila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor