Falafelul lui Amir

Un platou combinatie de salata, sarmalute in foi de vita, baba ghanoush, si hummus. (The Epoch Times)
Andy Thomas
07.05.2009

Pe Broadway, vis-à-vis de Universitatea Columbia din New York, intre strazile West 113 si West 114, se gaseste magazinul lui Amir. Deschis in 1971 de Yusef Samad, locul este acum detinut si condus de nepotul sau, Nael Malaeb si familia acestuia.

Shaorma din carne de vita a lui Amir este foarte cunoscuta de studentii de la Univeristatea Columbia sau de locuitorii din Upper-Westside. Dar pentru mine este doar o noua aventura culinara. In magazinul lui Amir se serveste bufet cu sandwich-uri libaneze si din Orientul Mijlociu, precum salata Tabouli, Baba Ghanoush si Hummus. Preturile sunt intre 5 si 10 $ in functie de cantitatea servita. La 5$ se gaseste Falafel, Tabouli iar la 7$ echivalentul cu vita sau pui. Pentru 2$ in plus poti sa maresti cantitatea adaugand salata casei si muraturi.

Aveam un fel din carne de vita, cu salata, paine si o portie de baba ghanoush si Hummus care era delicios. Friptura marinata de vita era picanta dar lasa destul loc pe papilele gustative pentru painea cu o lingura plina de cremosul hummus. Mi-am terminat masa cu pariul ca "nu pot manca doar o baclava si un ceai". In total am avut o experienta minunata si gustoasa la acest café libanez.

Intr-o camera unde este destul loc pentru cativa clienti lui Amir, poti sta si tu impreuna cu unul sau doi prieteni. Si, la echivalentul unei mese la fast food, te poti bucura de un sanatos sandwich si o bautura, in acelasi timp experimentand o noua cultura.

Deci daca aspiri sa fii un print ca in numele "Amir", cu apetit pentru un sandwich falafel la un pret bun, Bucataria Libaneza a lui Amir este locul in care sa mergi. Nu vei goli o banca regala pentru a manca acolo.

Bucataria Libaneza a lui Amir

2911- Pe Broadway intre strazile 113 si 114

Deschis sapte zile pe saptamana de la 11a. m. la 11p. m.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor