"Facem plângere penală" - Gabriela Firea, ameninţată de liberali

Sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti
Sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (Facebook - Stelian Bujduveanu)

Liberalul Stelian Bujduveanu a acuzat-o, miercuri, pe Gabriela Firea că „se substituie instanţei şi blochează numirea unui nou consilier general PNL”. Bujduveanu ameninţa că PNL va face plângere penală.

„Primarul Capitalei Gabriela Firea refuză, pentru a doua oară, să pună pe ordinea de zi validarea mandatului unui nou consilier general din partea PNL, Ştefania Focşa, după ce mandatul lui Ciprian Ciucu a încetat la mijlocul lunii decembrie. Explicaţia e simplă: Gabriela Firea se teme că va pierde majoritatea în Consiliul General, în contextul în care trebuie să adopte bugetul”, a scris Stelian Bujduveanu pe pagina sa de socializare.

Bujduveanu a atras atenţia că „a trecut o lună şi jumătate de când Gabriela Firea blochează numirea unui nou consilier general din partea PNL, deşi, conform legii, validarea noului mandat trebuia să aibă loc DE ÎNDATĂ” şi anunţă că se va adresa instanţei cu o plângere penală.

„Atitudinea primarului general arată încă o dată dispreţul PSD faţă de lege, în general, şi faţă de bucureşteni, în mod special. Validarea unui nou mandat de consilier general îngrădeşte şi prejudiciază nu doar PNL, dar afectează mai ales dreptul cetăţenilor care şi-au exprimat voinţa electorală la alegerile locale din 2016 de a fi reprezentaţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În consecinţă, nu avem altă soluţie decât să ne adresăm instanţei cu o plângere penală, căci nu putem tolera sfidarea bucureştenilor”, a conchis Bujduveanu.