Extratereştrii ar putea trăi printre noi deghizaţi în oameni sau într-o bază în interiorul Lunii, susţine un studiu Harvard

Captură video de pe un material al Departamentului Apărării, SUA (Department of Defense)
Redacţia
15.06.2024

Studiul realizat de programul Human Flourishing al Universităţii Harvard avansează în continuare ipoteza că OZN-urile, sau fenomenele aeriene neidentificate (UAP), ar putea fi nave spaţiale care îşi vizitează prietenii extratereştri de pe Pământ, potrivit New York Post.

Cercetătorii au investigat aşa-numiţii "criptotereştrii".

Aceştia s-ar putea deghiza în oameni pentru a se integra, ar putea veni din viitorul Pământului sau ar fi putut descinde din dinozauri inteligenţi.

Studiul a fost creat pentru a oferi o explicaţie alternativă "neconvenţională" pentru observările de UAP şi pentru a emite ipoteze cu privire la ceea ce ar putea însemna acestea, precum şi "posibilitatea ca UAP să implice forme de inteligenţă non-umană (NHI) care sunt deja prezente în mediul înconjurător al Pământului într-un anumit sens" şi care există "alături de noi, în mod distinct, pe furiş".

În document se menţionează: "Autorul a devenit din ce în ce mai conştient de profunzimea dovezilor şi a teoriilor care susţin, de asemenea, în mod provizoriu, o altă explicaţie ultraterestră: ipoteza 'criptoterestră' (CTH) - asupra căreia ne concentrăm aici - care susţine că UAP pot reflecta activităţi ale NHI ascunse aici pe Pământ (de exemplu, în subteran) şi în împrejurimile sale".

Sunt investigate patru teorii privind extratereştrii care trăiesc în apropierea oamenilor.

Primul tip sunt criptotereştrii umani: O civilizaţie umană antică avansată din punct de vedere tehnologic, care a fost în mare parte distrusă cu mult timp în urmă (de exemplu, de un potop), dar care a continuat să existe sub formă de rămăşiţe.

Al doilea sunt criptotereştrii hominizi sau theropode: O civilizaţie non-umană avansată din punct de vedere tehnologic, formată dintr-un animal terestru care a evoluat pentru a trăi pe ascuns (de exemplu, în subteran). Documentul sugerează că aceştia ar putea fi un descendent hominid ca o maimuţă sau descendenţi ai unor "dinozauri necunoscuţi şi inteligenţi".

Al treilea tip de criptotereştri sunt foşti extratereştri sau criptotereştrii călători prin timp, veniţi din viitor. Aceştia ar fi sosit pe Pământ din altă parte a cosmosului sau, respectiv, din viitorul uman, şi s-ar fi camuflat, de exemplu pe Lună.

Teoria a patra, supranumită CTH 4, sunt "criptotereştrii magici": Entităţi care seamănă mai puţin cu extratereştrii autohtoni şi sunt mai degrabă "îngeri strâns ataşaţi de pământ".

Documentul spune că acestea se raportează la lumea locuită de oameni în moduri care sunt mai puţin tehnologice decât magice, dând ca exemple "zâne, elfi, nimfe".

Academicienii concluzionează că teoriile lor, în special sugestia elfilor, ar putea fi greu de acceptat de către mulţi oameni.

Ei adaugă: "Principalul punct slab al CTH 4, în schimb, este caracterul său complet straniu, în special pentru cititorii educaţi să se limiteze la moduri de explicaţie în limitele, să zicem, ale modelului standard al fizicii.

"În timp ce credinţa în extratereştri este sustenabilă, credinţa în (ceva de genul) zâne, pur şi simplu nu este o opţiune validă pentru mulţi oameni de ştiinţă".

Lucrarea, "Ipoteza criptoterestră: Un caz pentru deschiderea ştiinţifică faţă de o explicaţie terestră ascunsă pentru Fenomenele Anomale Neidentificate" nu este încă revizuită de colegi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor