Experţii olandezi au identificat alte 42 de victime ale tragediei aviatice din Ucraina

Cadavre printre rămăşiţele avionului MH17 aparţinând Malaesia Airlines, doborât deasupra Ucrainei pe 17 iulie
Cadavre printre rămăşiţele avionului MH17 aparţinând Malaesia Airlines, doborât deasupra Ucrainei pe 17 iulie (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)

Experţii olandezi în medicină legală au identificat alte 42 de victime ale accidentului tragic în care a fost implicat avionul Malaysia Airlines MH17, a anunţat Ministerul Justiţiei din Olanda într-un comunicat.

În total, numărul celor identificaţi se ridică la 65, a anunţat sâmbătă guvernul de la Amsterdam, în timp ce ultimii anchetatori internaţionali părăseau estul Ucrainei din cauza luptelor dintre forţele guvernamentale şi separatişti, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

21 din cei identificaţi erau olandezi, restul având altă naţionalitate, a mai precizat ministerul, adăugând că la cererea ambasadelor din ţările respective, naţionalitatea "celorlalte victime nu a fost dezvăluită".

Cu o zi înainte, coordonatorul echipelor de experţi, Arie de Bruijn, informa că 176 de corpuri "mai mult sau mai puţin întregi" au ajuns în Olanda, precum şi 527 de resturi ale victimelor aflate în Boeing-ul 777 doborât pe 17 iulie deasupra Ucrainei de o rachetă trasă, potrivit autorităţilor de la Kiev, de separatiştii pro-ruşi.

Potrivit guvernului olandez, deşi "o echipă de specialişti lucrează zi şi noapte", identificarea victimelor va dura câteva luni.

Cu toate că rămăşiţele a 80 de trupuri nu au fost găsite nici până acum, potrivit premierului Olandei, Mark Rutte, căutările au fost suspendate miercuri, din cauza insecurităţii provocate de luptele dintre separatiştii proruşi şi forţele ucrainene.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât pe 17 iulie în timp ce survola estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 erau cetăţeni olandezi.

Printre pasageri se afla şi un român, al cărui corp a fost identificat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe