Expert militar: Patruşev a zburat în China să caute sprijin pentru înlăturarea lui Putin de la putere

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate.
Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate. (Getty Images)

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a fugit în China pentru a negocia cu autorităţile comuniste chineze înlăturarea de la putere a preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat expertul militar ucrainean Oleg Jdanov în cadrul unei emisiuni televizate.

"Şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Patruşev, se află în prezent în China. Este o coincidenţă foarte interesantă. Imediat după summitul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, câteva zile mai târziu, Patruşev se duce şi zboară el însuşi în China, aparent pentru a se ocupa de probleme de securitate.

Dar cred că Patruşev, fiind cel mai mare iniţiator şi organizator al tranzitului de putere, probabil a zburat la Beijing pentru a confirma acordurile dintre Beijing şi Moscova şi, de asemenea, pentru a căuta sprijin pentru tranzitul de putere şi îndepărtarea lui Putin de la preşedinţia rusă", a susţinut analistul, citat de site-ul de ştiri Dialog.ua.

Potrivit lui Jdanov, în zilele următoare s-ar putea să se afle dacă aceste informaţii sunt adevărate şi, dacă sunt, cum va avea loc înlăturarea lui Putin de la putere.

"A trecut mult timp de când Moscova a început să fiarbă, aşa cum fierbe activitatea sa politică. Nu cred că se va întâmpla fără consecinţe pentru regimul lui Putin", a mai susţinut expertul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe