Expaţii despre cultura britanică: britanicii beau prea mult alcool, au un umor sarcastic şi o vreme îngrozitoare

(PETER MUHLY / AFP / Getty Images)

Britanicii beau prea mult, au un simţ al umorului înfiorător, iar vremea este groaznică, susţine o analiză în rândul expaţilor din Marea Britanie, preluată de The Independent.

Aproape o treime dintre cei chestionaţi au declarat că nu le place să trăiască în Marea Britanie din cauza vremii, culturii locale şi a mâncării.

De asemenea, aproximativ un sfert dintre cei întrebaţi au mărturisit că nu le plac, de fapt, britanicii, iar 46% că mutarea în această ţară a fost sub aşteptări.

Studiul, realizat de GlobalVisas.com, un site de consiliere în privinţa cererilor de viză, a chestionat peste 1.400 de expaţi care au venit din diverse părţi ale lumii pentru a trăi în Marea Britanie.

Cu mult peste jumătate dintre cei chestionaţi au fost de acord că britanicii corespund stereotipurilor despre ei la nivel internaţional, deşi un procent destul de mic, de 41%, susţin că renumita preferinţă a britanicilor pentru consumul de ceai pare adevărată.

În schimb, cultura consumului excesiv de alcool, considerată cea mai puţin plăcută trăsătura a poporului britanic de 42% dintre cei chestionaţi, este urmată de lipsa de apreciere a expaţilor pentru umorul sarcastic al britanicilor.

În pofida trăsăturilor negative, o mare majoritate a celor întrebaţi au declarat că, în general, le plac britanicii. Aproape o jumătate dintre expaţi susţin că bunele maniere sunt cea mai lăudabilă caracteristică a britanicilor, în timp ce alţi 40% apreciază capacitatea extraordinară a britanicilor de a... sta la coadă.

În plus, dintre cei care au susţinut că Marea Britanie nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, 61% au declarat că părerea lor despre localnici şi despre locul în care trăiesc s-a îmbunătăţit pe parcursul şederii în Marea Britanie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe