Evaluarea naţională decurge bine

(photos.com)
Epoch Times România
25.06.2012

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni într-o conferinţă de presă că evaluarea naţională a început bine şi că subiectele au fost transmise către toate centrele de comunicare până la ora 9.00.

Liviu Pop a spus că nu există nici o problemă sesizată la evaluarea naţională şi le-a urat succes tuturor celor 190.291 de candidaţi.

Potrivit ministrului, au existat unele mici probleme privind conexiunea la internet la patru centre, dar acestea s-au rezolvat în timp util.

Pop a precizat că toate sălile în care se susţine evaluarea naţională sunt supravegheate video iar în cazul în care în vreo sală lipsesc dispozitivele de supraveghere, directorul acelei unităţi şcolare "poate să plece".

Referindu-se la bacalaureat, Liviu Pop a arătat că evaluarea digitală a fost susţinută de 132.782 elevi, dintre care opt au fost eliminaţi, 1.362 de candidaţi nu au primit calificativ (sunt sub nivelul de începători). De asemenea, 14% dintre candidaţii la evaluarea digitală a bacalaureatului au primit certificatul de începător, 27% - mediu, 25% - avansat şi 29% - experimentat.

Reprezentantul MECTS a mai spus că au absentat 3.558 de candidaţi.

Demnitarul a precizat că în cursul zilei de luni are loc un examen la secţiunea bilingvă română-spaniolă a examenului de bacalaureat în centre din Bucureşti şi Bihor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor