Europarlamentarul Ramona Mănescu acuză CSM de rea credinţă

(photos.com)
Cristina Boiangiu
13.08.2012

Europarlamentarul Ramona Mănescu a criticat reacţia Consiliului Superior al Magistraturii faţă de afirmaţiile sale şi a acuzat instituţia respectivă că este de rea credinţă.

"Am fost dezamăgită să observ cum de dimineaţă Consiliul Suprem al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice «cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei» făcute de mine şi de colegii mei din USL: premierul Victor Ponta, deputaţii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu. Noi am sesizat CSM-ul în legătură cu felul ciudat în care Parchetul General înţelege să fie arbitru politic într-o criză constituţională", a apreciat Ramona Mănescu.

Ea s-a plâns de faptul că sesizarea făcută s-a întors împotriva ei. "În primul rând pentru că am sesizat o instituţie a statului cu un posibil abuz şi în acest moment acea instituţie s-a sesizat în legătură cu solicitările făcute de mine şi de colegii mei. Ca şi cetăţean aş putea înţelege că nu ar trebui să sesizezi un abuz al unei instituţii că totul s-ar putea întoarce împotriva ta. Ştiind că Inspecţia Judiciară e pentru verificarea disciplinară a magistraţilor şi nu pentru cei din afară sistemului juridic, mă întreb dacă CSM dă dovadă doar de neştiinţă sau este vorba doar de obedienţă", a precizat Ramona Mănescu.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice "cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei" făcute de premierul Victor Ponta, parlamentarii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu, precum şi de europarlamentarul Ramona Mănescu.

"Astăzi, 13 august 2012, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea dispunerii şi efectuării de verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afirmaţiile publice de dată recentă ale doamnei europarlamentar Ramona Mănescu, ale domnilor deputaţi Varujan Vosganian şi Mihai Voicu, precum şi ale domnului prim-ministru Victor Ponta. Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează, în special, intervenţiile acestora în calitate de lideri politici şi formatori de opinie, prin declaraţii ce depăşesc limitele de disciplină a discursului public, cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei, ca putere a statului", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor