Euro 2024: Jucătorii şi staff-ul român lasă vestiarele impecabil de curate, în ciuda eliminării în optimi. Ce lecţie de civilizaţie!

România curăţă "oglindă" vestiarele după eliminare: un mesaj explică totul
Nationala României EURO 2024 (screenshot via @sport.ro)
Mioara Stoica
04.07.2024

Gest de mare clasă şi respect din partea României după eliminarea în optimile de finală ale Campionatului European în faţa Olandei: jucătorii şi staff-ul curăţă vestiarul "oglindă" la München, există şi un mesaj frumos, potrivit DC NEWS.

România a pierdut meciul din optimile de finală ale Campionatului European în faţa Olandei, dar a ales cel mai bun mod de a-şi lua adio de la turneul care se desfăşoară în aceste zile în Germania. Echipa antrenată de Iordănescu a revenit în vestiarul de pe Allianz Arena din München cu o stare de spirit lesne de înţeles după înfrângerea cu 3-0 în faţa lui Gakpo şi Malen, dar a găsit totuşi puterea de a face un gest elegant şi respectuos: Drăguşin şi coechipierii săi şi-au curăţat vestiarul lăsându-l impecabil, iar la sfârşit ei transmit un mesaj pe o foaie de hârtie care explică totul.

România îşi curăţă vestiarul după înfrângerea cu Olanda

Din punct de vedere sportiv, a fost o seară de neuitat pentru România, dar jucătorii şi staff-ul deciseseră deja, în mod evident, că vor părăsi Campionatul European cu capul sus, ridicând numele ţării lor printr-un comportament remarcabil. De fapt, gestul a fost premeditat, gata să fie pus în aplicare la primul meci pierdut în faza eliminatorie: acest lucru este evidenţiat de foaia care poartă un mesaj în două limbi - română şi germană - cu stema echipei naţionale în partea de sus.

 (screenshot via @dcnews.it)
(screenshot via @dcnews.it)

Mesajul lăsat de România: "A fost o onoare"

"EURO 2024 a fost pentru fiecare dintre noi una dintre cele mai importante experienţe fotbalistice de până acum şi suntem fericiţi că scena pe care a avut loc a fost cea germană", se arată în mesajul adresat organizatorilor Campionatului European."Fiecare meci, fiecare emoţie, fiecare experienţă ne-a unit şi ne-a făcut să simţim magia fotbalului. Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România şi suntem recunoscători pentru tot ceea ce am trăit în săptămânile petrecute aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european. Echipa naţională de fotbal a României".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor