EURO 2020. Meci cât o finală pentru naţionala României, diseară pe Naţional Arena, în faţa Suediei

Meci decisiv pentru selecţionata lui Cosmin Contra în lupta pentru calificarea la turneul final de anul viitor, tricolorii fiind obligaţi să câştige duelul cu Suedia pentru a-şi păstra în continuare şansele de calificare la competiţia continentală.
(Echipa de fotbal a României/facebook)

Naţionala de fotbal a României va primi replica Suediei, vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020. Un meci de o dificultate ridicată pentru tricolori în faţa sfertfinalistei turneului mondial de anul trecut, o echipă periculoasă cu jucători puternici, ambele formaţii având însă şanse cel puţin egale în a-şi adjudeca victoria. Vom vedea de partea cui se v-or alinia astrele diseară începând cu ora 21:45.

Scandinavii au câştigat în tur cu 2-1, astfel că România este nevoită să învingă cu 1-0 sau la mai mult de un gol şi apoi să obţină şi un punct în Spania, luni, pentru a nu mai depinde de alţi factori. Tricolorii se mai pot califica la EURO 2020 şi prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor, în primăvară, după ce Cehia a învins aseară pe Kosovo cu 2-1, asigurându-şi astfel prezenţa la europene.

''Suedia este o echipă puternică din toate punctele de vedere, care are un bloc de jucători de bază de aproape şase ani de zile, este o echipă foarte sudată în toate compartimentele. Este o echipă tip care se revede în ultimii patru-cinci ani, au jucători cu mare experienţă, care ne pot pune în dificultate, dar ce e mai important este calitatea Suediei, care este o echipă solidă din toate punctele de vedere. Noi trebuie să câştigăm, nu aveam această posibilitatea de a face egal, pentru că am ieşi din cărţile calificării, trebuie neapărat să câştigăm. Vor fi faze de joc în care vom ataca şi altele în care datorită forţei ofensive a Suediei să jucăm şi în apărare, trebuie să jucăm foarte bine şi în apărare. Vom încerca să dăm gol şi goluri, acesta este singurul mesaj pe care îl voi transmite jucătorilor'', a declarat Cosmin Contra.

"Nu cred că mai putem vorbi de favoriţi în fotbalul de astăzi, totul depinde de noi, ne concentrăm pentru această partidă, depindem de jocul nostru, ne-am pregătit foarte bine pentru meci şi vom vedea la finalul partidei care este echipa mai bună şi nu echipă care a fost favorită. Cu siguranţă mi-aş dori să jucăm pe acest stadion la EURO 2020, este un stadion frumos". a spus la rândul său selecţionerul suedez Janne Andersson.

Partida îl va avea la centru pe italianul Daniele Orsato, arbitri asistenţi vor fi Lorenzo Manganelli şi Fabiano Preti, iar al patrulea oficial a fost delegat Michael Fabbri. Delegat UEFA va fi cehul Rudolf Repka, iar observator UEFA pentru arbitri a fost nominalizat slovacul Marian Ruzbarsky.

În acest moment Spania ocupă primul loc în grupă, cu 20 puncte (virtual calificată), urmată de Suedia, 15 puncte, România, 14 puncte, Norvegia, 11 puncte, Feroe, 3 puncte, Malta, 3 puncte.

Luni, în ultimele meciuri din grupă, naţionala României va întâlni reprezentativa Spaniei (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, iar Suedia va juca acasă cu Feroe.