EURO 2012: Santos vrea ca David-ul grec să doboare Goliath-ul german

Selecţionerul echipei de fotbal a Greciei, Fernando Santos. (Julian Finney / Getty Images)
Epoch Times România
22.06.2012

Tehnicianul Greciei, portughezul Fernando Santos, şi-a asumat statutul de David în faţa Goliath-ului german, în sferturile de finală ale EURO 2012, sperând ca "istoria să se repete", iar cel cel mai mic să fie câştigător, vineri seara, la Gdansk.

"Este adevărat că Germania este favorită, nu doar a acestui meci, ci şi a competiţiei. Însă noi nu am venit aici în vacanţă, ci am venit să dăm totul în fiecare joc şi să încercăm să mergem cât mai departe posibil. Partida va dura 90 sau 120 de minute şi ne vom bate până la final pentru calificare. Într-un meci eliminatoriu se poate întâmpla orice", a declarat Santos.

Întrebat dacă această confruntare nu seamănă, oarecum, cu cea dintre David şi Goliath, selecţionerul grec a replicat: "Dacă privim istoria, această comparaţie este în favoarea noastră, deoarece în final Goliath a murit. Este adevărat că Germania e o mare echipă, care a ajuns în mod regulat în sferturi, în semifinale sau finală. Sunt foarte stabili, foarte solizi. Însă, din moment ce istoria se repetă, sigur că vreau să fiu David".

Santos a recunoscut, totodată, că se gândeşte la finala EURO 2012, la fel ca orice alt tehnician participant la această competiţie: "Nu există antrenor al vreuneia dintre echipele rămase în competiţie care să nu se gândească la acest lucru. În ziua în care voi înceta să mai visez, va fi momentul să renunţ la antrenorat şi să merg la pescuit, în călătorii sau să fac orice altceva".

Selecţionerul grec consideră că, pentru a putea spera la o calificare în faţa Germania, echipa sa trebuie "să evite orice greşeală". "Trebuie să fim foarte concentraţi pe teren, să evităm orice greşeală. Doar aşa putem avea o şansă să fim învingători la fluierul final. Când ajungi între ultimele opt echipe, orice meci este o finală, iar învinsul pleacă acasă", a mai spus Fernando Santos, adăugând că "epopeea din 2004 a Greciei (când a cucerit titlul continental - n.red.) este o mare sursă de inspiraţie" pentru actuala naţională elenă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor