Eugen Nicolicea: Decizia CCR este corectă şi obligatorie

Decizia Curţii Constituţionale în legătură cu reprezentarea României la Bruxelles este corectă şi obligatorie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, deputatul progresist Eugen Nicolicea.
Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
27.06.2012

Decizia Curţii Constituţionale în legătură cu reprezentarea României la Bruxelles este corectă şi obligatorie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, deputatul progresist Eugen Nicolicea.

"Având în vedere faptul că a fost un conflict între instituţiile statului, Constituţia îi dă posibilitatea Curţii Constituţionale să soluţioneze asemenea conflicte şi aceasta a decis că preşedintele reprezintă statului român. Este o decizie corectă şi obligatorie", a spus Nicolicea.

Curtea Constituţională a României a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Executivului şi a primului-ministru de a-l exclude pe preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28 - 29 iunie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de CCR.

"În exercitarea atribuţiilor constituţionale, preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către preşedintele României, în mod expres, primului-ministru", precizează comunicatul CCR.

Decizia, luată cu majoritate de voturi, este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României şi Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor