Eugen Nicolaescu, despre stenograme PNL din presă: Conţin pasaje autentice, am fost interceptaţi ilegal

. (Sean Gallup / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
25.07.2012

În cazul unor stenograme PNL provenite de la şedinţele de campanie şi publicate miercuri pe internet, apoi preluate de presă, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a precizat că suspiciunea USL este că este vorba despre o operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare şi a precizat că anumite pasaje sunt autentice.

"Ca să nu se nască confuzii şi să nu existe interpretări noi venim şi vă spunem adevărul despre pretinsele stenograme. USL constată că sub Traian Băsescu România a devenit un stat poliţienesc în care interceptările ilegale şi diversiunile ilegale sunt folosite în campania electorală. Cea mai recentă diversiune menită să acopere marile furturi ale regimului Băsescu este aşa-zisul scandal al stenogramelor. Nu există stenograme. De asemenea, anumite teme de discuţie şi pasaje din pretinsele stenograme noi putem să le recunoaştem ca fiind autentice, dar în transcrierile după interceptările care au avut loc apar multe modificări, intoxicări, neadevăruri, toate menite să gireze temele de propagandă lansate de Traian Băsescu.Suspiciunea noastră este că avem de-a face cu o operaţiune ilegală de supraveghere şi interceptare. Transcrierea acestor operaţiuni ilegale include multe neadevăruri şi reprezintă o diversiune clară de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu", a spus Nicolaescu.

Stenograme PNL din timpul campaniei

Mai multe stenograme din timpul şedinţelor PNL din campania pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu relevă faptul că liberalii au planificat o campanie agresivă de presă, potrivit site-ului scribd.com.

Pe acest site se pot publica, citi şi comenta documente şi lucrări originale, iar stenogramele sunt din timpul şedinţelor care au avut loc în perioada 10-19 iulie.

Într-o stenogramă, şeful de campanie, deputatul Relu Fenechiu, spune că interesul trebuie focusat „pe demitere, fără polemici“.

El propune o întâlnire cu „presa noastră“ pentru stabilirea unui „target“. „Nu vor face emisiuni la comandă. Trebuie să le dăm teme de atac pe golăniile din ministere“, explică Fenechiu.

Într-o altă stenogramă, Daniel Chiţoiu - în prezent, ministrul Economiei - întreabă pe cine să cheme din societatea civilă, iar un participant la şedinţă îi enumeră câteva nume: Gică Hagi, Piţurcă, Dan Bittman, Felicia Filip, Mircea Badea, Radu Tudor, Stelian Tănase, Dinescu, Ciutacu, Mălaele, prezentatorii Morar şi Buzdugan, Ciutacu, Malaele, Dinescu.

Într-o altă stenogramă apare numele postului de televiziune Antena 3:

„Antena 3 trebuie să fie acolo zilnic, să transmită mesajele noastre să fie de atac, nu de apărare“, spune deputatul liberal Dan Motreanu.

Într-o stenogramă din 14 iulie, apare vocea analistului Bogdan Teodorescu, şeful echipei de strategii politice a USL, care precizează că mai este nevoie de 1,7 milioane de voturi, în condiţiile în care „în cel mai rău caz raportul este de 60:40“.

Apoi, Stejărel Olaru precizează că, dacă se măreşte numărul secţiilor de vot, este posibil să mai câştige 100.000 de voturi.

Apoi, Bogdan Teodorescu precizează că „Mihai Razvan Ungureanu trebuie dat în judecată, trebuie atins, e la 35% încredere“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor