Episodul II al documentarului „Wild Carpathia” difuzat în avanpremieră la Londra

Pădure
Pădure (Andrei Popescu / Epoch Times Romania)

Avanpremiera episodului II al documentarului „Wild Carpathia” va avea loc în cadrul Academiei Britanice de Televiziune şi Film (BAFTA) din Londra în perioada 5-6 iunie. Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini va efectua în această perioadă o vizită la Londra, pentru a participa la avanpremieră, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei remis redacţiei Epoch Times.

Evenimentul de lansare al episodului doi din documentarul care promovează România a fost realizat de către Travel Channel şi casa de producţie Almond Films şi finanţat din Fonduri europene prin Autoritatea Naţională pentru Turism.

Ministrul Delegat Maria Grapini va fi însoţită la eveniment de către domnul Răzvan Filipescu, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Din partea României vor participa la avanpremieră, Alteţa sa Regală, Principesa Margareta, însoţită de Principele Radu, Ivan Patzaichin şi Grigore Lese. La eveniment sunt aşteptaţi oameni de afaceri britanici, jurnalişti din regat şi reprezentanţi ai Casei Regale.

România a fost promovată în documentarul de televiziune "Wild Carpathia", difuzat în luna octombrie 2011 de televiziunea Travel Channel (TC). Filmul, care a fost tradus în 20 de limbi şi vizionat în 119 ţări ale lumii a beneficiat şi de participarea Alteţei Sale Regale, Prinţul de Wales care a descris pe larg felul în care ţara noastră l-a cucerit. Episodul I al documentarului prezintă, din viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă, dar şi în încercarea de a-i face pe români să conştientizeze „comoara nepreţuită” de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare.

Episodul II al documentarului prezintă România de la Porţile de Fier la Delta Dunării dar şi regiunile din jurul Carpaţilor Meridionali şi va fi difuzat de către Travel Channel în 130 de ţări din luna septembrie a acestui an.

Documentarul Wild Carpathia va fi difuzat în România în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 18 iulie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură