Englezii nu vor şti că eşti străin! De ce să urmezi cursuri de engleză pentru pregătire examene Cambridge?

Cursuri engleza Cambridge
Cursuri engleza Cambridge (IAgency)

Fiecare limbă străină are propriul sistem de atestare, recunoscut pretutindeni în lume. Aşa cum pentru limba franceză există examenele DELF şi DALF, iar pentru germană certificatele Goethe, stăpânirea limbii engleze este recunoscută prin intermediul examenelor Cambridge.

Odată ce ai obţinut această diplomă, beneficiezi de un document recunoscut nu numai în ţara noastră, ci în întreaga lume, inclusiv în statele în care engleza este limbă naţională.

Beneficiile unor cursuri de engleză pentru pregătire examene Cambridge

Participarea la acest tip de cursuri şi apoi susţinerea examenului Cambridge reprezintă una dintre cele mai bune decizii pe care le poţi lua, indiferent de vârstă şi de planurile pe care le ai pentru viitor, din punct de vedere profesional.

Cele mai importante avantaje ale participării la cursuri engleza Cambridge se referă la dobândirea unor cunoştinţe temeinice, care îţi vor permite să te descurci în străinătate, indiferent de împrejurări: în concediu alături de familie şi prieteni, la un interviu de angajare sau la o conferinţă cu participanţi din diferite ţări.

(IAgency)

Prestigiul acestor examene se datorează unei tradiţii vechi de peste un secol, care face că ele să fie recunoscute de peste 15 000 de universităţi şi de diferite alte instituţii de învăţământ din lumea întreagă.

La vârsta şcolară, cursurile aduc beneficii cât se poate de concrete atunci când treci într-un ciclu superior de învăţământ. Astfel, devin posibile echivalarea probei de engleză pentru clasa a 5-a intensiv engleză (YLE Movers şi Flyers), pentru clasa a 9-a bilingv engleză (KET şi PET) şi chiar şi pentru examenul de bacalaureat (PET, FCE şi CAE).

Paşii urmaţi la cursuri de engleză pentru pregătire examene Cambridge

Pregătirea pentru examen începe cu îmbogăţirea vocabularului, a structurilor gramaticale şi a celor 4 abilităţi esenţiale în învăţarea oricărei limbi străine: vorbit, scris, citit şi ascultat. Abia pe această bază solidă, care se referă la cunoştinţele generale, pot fi construiţi paşii următori.

Al doilea pas al unor cursuri de engleză pentru pregătire examene Cambridge constă în familiarizarea cu structura examenului potrivit pentru nivelul la care te afli. În acest scop, sunt folosite manuale şi diferite alte materiale ce respectă formatul examenelor pe care urmează să le susţii. În paralel, înveţi tehnici şi trucuri de abordare a probelor de examen.

Cel de-al treilea pas constă în susţinerea unei pretestări cu materiale oficiale Cambridge. În acest context, trebuie amintit faptul că Centrul de limba engleză Flying Colours este Centru oficial de pretestare pentru examenele Cambridge, ceea ce vorbeşte de la sine despre seriozitatea acestui demers şi îi asigură o rată de succes neîntâlnită în niciun alt loc.

În fine, etapa a patra implică parcurgerea a cel puţin 6 teste specifice examenului pentru care te pregăteşti. Astfel, pregătirea ta devine completă, deoarece în final eşti deja familiarizat cu formatul şi cunoşti strategii şi tehnici de abordare a probelor. Vei şti inclusiv ce să faci în situaţiile în care nu ai idei sau te blochezi la proba orală. De asemenea, afli şi exersezi tehnici de citire şi ascultare şi îţi dezvolţi abilităţile de scriere.

Cu abilităţile astfel dobândite în cadrul unor cursuri de engleză pentru pregătire examene Cambridge, examenul în sine nu va reprezenta pentru tine o problemă, ci doar oportunitatea de a proba nivelul excelent pe care ai reuşit să îl atingi!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură