Emil Boc: Refuzul lui Ponta este un refuz al său şi al USL de a lua parte la un demers naţional

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, într-un briefing de presă, că refuzul lui Victor Ponta la propunerea şefului statului de a prelua funcţia de premier a însemnat, de fapt, un refuz al lui Ponta şi USL de a fi parte a "unui demers naţional" pentru scoaterea României din criza prin care a trecut.
Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.03.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, într-un briefing de presă, că refuzul lui Victor Ponta la propunerea şefului statului de a prelua funcţia de premier a însemnat, de fapt, un refuz al lui Ponta şi USL de a fi parte a "unui demers naţional" pentru scoaterea României din criza prin care a trecut.

"Am discutat cu preşedintele despre propunerea care urma să fie făcută. Din nefericire, ni s-a confirmat ceea ce ştiam încă de mult timp. USL şi Victor Ponta refuză să-şi asume responsabilităţi politice importante în momente dificile. De fapt, nu au făcut decât să continue aceeaşi linie pe care au avut-o pe parcursul întregii perioade de criză economică. Vă reamintesc că pe întreaga perioadă a crizei economice USL a refuzat orice susţinere pentru ca România să poată trece mai uşor prin această perioadă grea pe care am avut-o. A refuzat să fie parte a unui demers naţional, aşa cum în alte ţări opoziţia a fost, pentru scoaterea României din criza economică prin care a trecut. Ne aşteptam ca măcar în ceasul al doisprezecelea Victor Ponta şi USL să vină să pună şi ei umărul la greu pentru a aduce ţara pe direcţia corectă", a declarat Emil Boc.

Liderul democrat-liberalilor a declarat că din momentul în care a ştiut de propunerea ca Ponta să fie premier, a fost de acord, "pentru că era un moment al adevărului". "Din nefericire, răspunsul a fost unul negativ pe care l-aţi şi putut observa din stenogramele care au fost date publicităţii", a completat Boc.

Întrebat, la rândul său, dacă ştia de propunerea lui Traian Băsescu de a-l nominaliza pe Victor Ponta la funcţia de premier, purtătorul de cuvânt şi vicepreşedinte al partidului Sever Voinescu a declarat că la întâlnirea de la Cotroceni a PDL cu şeful statului de la momentul demisiei lui Emil Boc, delegaţiei democrat-liberale i s-a adus la cunoştinţă faptul că preşedintele PSD a declinat oferta preşedintelui României şi discuţiile s-au concentrat pe varianta Mihai-Răzvan Ungureanu.

"La acea întâlnire a spus (Traian Băsescu - n.r.) că Ponta nu e de acord şi ne-am concentrat pe propunerea Mihai-Răzvan Ungureanu", a declarat Sever Voinescu. El a continuat şi a spus că, la momentul actual, opoziţia se apără spunând că a fost vorba de o propunere în joacă.

"De aseară (duminică seară -n.r.) opoziţia şi trusturile aferente se apără spunând că a fost o propunere în joacă, o propunere în băşcălie. Domnul Ponta, un om serios, nu putea să ia considerare o propunere pe care preşedintele României i-o face în băşcălie, aceea de a-şi îndeplini visul, de a deveni prim-ministru.(...) Eu cred că preşedintele, atunci când i-a făcut propunerea, a fost serios, eu cred că preşedintele, cu experienţa sa politică, intuia că dacă Victor Ponta acceptă poate să-şi constituie majoritatea parlamentară", a declarat Voinescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor