Emil Boc: "Ponta a luat cireaşa de pe tort! Noi am pregătit actualii parametri economici"

Fostul premier al României, Emil Boc. (Epoch Times România)
Epoch Times România
10.01.2013

Democrat-liberalul Boc a declarat joi seara că cei de la USL şi Victor Ponta se laudă cu realizările pregătite din timp de PDL şi că au luat "cireaşa de pe tort", dar e de apreciat că Guvernul Ponta a reuşit să rămână în ţinta de deficit bugetar asumată la elaborarea bugetului pe 2012.

Fiind întrebat în cadrul unei intervenţii telefonice la RTV cum răspunde la acuza lui Victor Ponta de ,,lipsă de transparenţă" în timpul mandatului său de premier, Emil Boc a spus că această afirmaţie nu are ,,niciun fel de suport real", deoarece fiecare formă de cheltuire a banului public a fost ,,explicită şi fără echivoc".

,,Eu cred că această afirmaţie nu are niciun fel de suport real pentru că fiecare formă de cheltuire a banului public a fost explicită şi fără echivoc. Eu vreau să fac doar trei consideraţii. Prima: aş vrea să apreciez faptul că Guvernul Ponta a reuşit să rămână în ţinta de deficit bugetar pe care ne-am asumat-o la elaborarea bugetului rezultat pe 2012 şi nu a ieşit din ea. Este un lucru care trebuie apreciat", a spus el.

Totodată, fostul premier a precizat că Victor Ponta ,,se laudă" cu realizările guvernelor PDL. "Victor Ponta se laudă cu realizările guvernelor PDL, adică stabilitatea economică adusă României au adus-o guvernele PDL. Cea mai mică rată de îndatorare din UE, înafară de Estonia, Bulgaria şi Luxemburg, adică ţări foarte mici au adus-o şi repet, au menţinut-o guvernele PDL pentru că dacă mergeam pe politici populiste, demagogice, aşa cum ne sugerau cei din opoziţie de atunci, România cu mult depăşea datorii din PIB. Şi se laudă cu faptul că România este pe primul loc în UE clla capitolul reforme structurale în materia deficitului bugetar, acest lucru nu l-a făcut Victor Ponta, ci guvernele PDL care au adus de la un -7 la sub 3% deficitul bugetar", a punctat democrat-liberalul.

"Noi le-am pregătit acestea în buget şi negociat cu FMI, Victor Ponta a luat cireaşa de pe tort, asta vreau să ştiţi, că nu a venit Ponta cu banii de acasă, asta vreau să ştiţi. Ei au venit, au luat cireaşa de pe tort după ce noi am pregătit toate cadrele economice necesare", a adăugat fostul premier.

El a mai spus spus că niciuna dintre ,,promisiunile populiste" pe care le făcea Victor Ponta ,,cu atâta gargară" când era în opoziţie nu se regăsesc în proiectul de buget pentru 2013. ,,Al treilea lucru, văd că în sfârşit viaţa bate declaraţiile populiste ale lui Victor Ponta, pentru că, amintiţi-vă în opoziţie cum susţinea 45% valoarea punctului de pensie, cum susţinea diminuarea TVA-ului, cum susţinea TVA redus la alimente, cum susţinea diminuarea cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale. Nici una dintre promisiunile cu care a făcut atâta gargară în perioada de opoziţie nu se regăsesc în proiectul de buget pentru 2013, dimpotrivă, vorbeşte de alte măsuri", a comentat fostul premier.

Democrat-liberalul s-a arătat neîncrezător că guvernul Ponta va reuşi să aibă ţinta de creştere economică pe care şi-a prognozat-o. ,,Nu am încredere totală că va reuşi să aibă ţinta de creştere economică pe care şi-a prognozat-o pentru că din nefericire bugetul nu este axat pe investiţii şi locuri de muncă, şi mai mult pe o parte de a gestiona o situaţie fără locuri de muncă noi create", a conchis Emil Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor