Emil Boc: Nu avem un risc de neplată a obligaţiilor sociale astăzi

Premierul Emil Boc şi mai mulţi membri ai Guvernului discută la această oră cu reprezentanţii patronatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, în condiţiile în care reprezentanţii sindicatelor au refuzat să participle la această şedinţă.
Epoch Times România
17.01.2012

Premierul Emil Boc şi mai mulţi membri ai Guvernului discută la această oră cu reprezentanţii patronatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, în condiţiile în care reprezentanţii sindicatelor au refuzat să participle la această şedinţă.

"Nu am venit astăzi aici să promit măriri de salarii şi pensii, pentru că economia nu ne permite acest lucru, spun doar că avem o stabilitate economic cu greu câştigată de români, în aceşti ani, prin măsuri dure. Tot ce putem spune azi este că nu avem un risc de neplată a obligaţiilor sociale astăzi, iar dacă lucrurile merg în direcţia în care sunt astăzi, stabile spre pozitiv, putem să ne aşteptăm şi la alte lucruri bune în viitor", a declarat premierul Emil Boc înaintea şedinţei.

El a precizat că regretă neparticiparea sindicatelor la acest dialog. "Este doar prima invitaţie pe care am adresat-o după ce s-au declanşat aceste proteste. Am spus de fiecare dată că resursele de dialog sunt nelimitate. Nu au venit astăzi, probabil vor veni data viitoare. Avem însă reprezentanţii patronatelor cu care vom discuta astăzi. Obectivul acestei întâlniri era să facem împreună, într-un for instiutţional al statului, o analiză a situaţiei economice şi sociale", a mai arătat şeful Executivului.

La începutul şedinţei, Emil Boc i-a informat pe reprezentanţii patronatelor că vor dor discuta despre schemele de ajutor de stat pentru 2012. "Având în vedere că componenta sindicală nu este prezentă, o să ne axăm atunci în cadrul acestei întâlniri pe situaţia economică şi socială în contextual dat şi măsurile pe care Ministerul Finanţelor le poate oferi întreprinderilor mici şi mijlocii în 2012, pentru păstrarea locurilor de muncă. Şi avem în vedere tot ce înseamnă schemele de minimis, de ajutor de stat şi garanţii de stat pe care trebuie să le pregătească conform legii bugetului de stat", a afirmat primul ministru.

Reprezentanţii patronatelor au declarat că invitaţia pentru şedinţa de astăzi au primit-o aseară, din partea Guvernului.

Din partea Guvernului, la şedinţa Consilului sunt prezenţi, pe lângă primul ministru, ministrul de FInanţe Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii Sulfina Barbu, preşedintele ANAF Sorin Blejnar, secretarul de stat în ministerul Muncii Valentin Mocanu, dar şi consilierul pe probleme economice al primului ministru Andreea Paul Vass.

Printre reprezentanţii patronatelor se numără Cezar Corâri (UGIR-1903), George Constantin Păunescu (Alianţa Confederaţiilor Patronale din România), Nicolae Badea (Confederaţei Patronale a Industriei Serviciilor şi Comerţului din România).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor