Emil Boc: Constituţia României are aceeasi valabilitate si la Bucuresti, Constanţa, Miercurea Ciuc sau Botosani

Premierul roman Emil Boc. (www.gov.ro)
Epoch Times România
10.04.2011

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, că legea fundamentală a ţării are aceeaşi valabilitate oriunde în România.

Premierul a făcut referire la actul de spânzurare a unei păpuşi cu chipul lui Avram Iancu, făcut în luna martie de Csibi Barna, funcţionar la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita.

"Constituţia României are aceeaşi valabilitate şi la Bucureşti, Constanţa, Miercurea Ciuc, Botoşani sau în altă parte. Ea trebuie respectată oriunde în România, iar excese de genul Csibi Barna trebuie sancţionate de autorităţile statului, indiferent unde s-ar întâmpla. Am fost la fel de afectat ca oricare dintre dumneavostră de un asemenea gest", a afirmat preşedintele PDL.

El a adăugat că legea trebuie să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi, subliniind că aceasta este treaba autorităţilor şi nu a politicienilor.

"Legea să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi, este treaba autorităţilor şi nu a politicienilor, pentru că acesta este statul de drept. (...) Acolo unde politicul se amestecă în treaba autorităţilor nu mai putem vorbi de un stat de drept. (...) Vă asigur că nu există nimic altceva decât slujirea interesului naţional, respectarea legilor ţării şi Constituţiei în actul de guvernare", a conchis premierul.

Emil Boc a participat, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, alături de secretarul general Vasile Blaga, de vicepreşedinţii Ion Oltean şi George Scripcaru şi de ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor