Elon Musk vrea să trimită 1 milion de oameni pe Marte. Nu spune care este motivul

Elon Musk
Elon Musk (Saul Martinez / Getty Images)

Şeful companiei SpaceX, Elon Musk, a declarat că rachetele companiei sale vor ajunge pe Marte „înainte de 2030” şi le-a transmis firmelor europene să ţintească mai sus dacă intenţionează să ţină pasul în cursa de colonizare a spaţiului cosmic, transmite Business Insider.

Comentariile miliardarului vin ca răspuns la un articol din Ars Technica, care a afirmat că Europa va începe să se concentreze asupra sistemelor competitive de lansare din 2030, iar companiile europene se află în spatele gigantului creat de Elon Musk.

„SpaceX va trimite rachete Starship pe Marte cu mult înainte de 2030. Însă cel mai greu lucru este sustenabilitatea bazei [de pe Marte, n.r.]”, reiese dintr-o postare pe Twitter a miliardarului.

Musk plănuieşte să construiască 1.000 de rachete Starship, urmând să lanseze câte trei pe zi pentru a trimite un milion de oameni pe Marte. Antreprenorul a mai declarat că eforturile de lansare ale Europei sunt „prea mici”, adăugând că „doar rachetele complet reutilizabile vor fi competitive”.

Modelul Starship este dezvoltat pentru a putea fi reutilizat cât mai repede, însă ultimele trei prototipuri au explodat în timpul proceselor de testare.

Într-un interviu de luna trecută din cadrul aplicaţiei audio Clubhouse, Musk a anunţat că SpaceX va trimite un echipaj pe Marte în aproximativ „cinci ani şi jumătate”.

Grupul deţine în prezent peste 1.000 de sateliţi, un prag important pentru planul lui Musk de a furniza internet de mare viteză pe aproape întreg teritoriul planetei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură