Elon Musk critică "mişcarea extincţionistă" care consideră oamenii o "plagă"

Elon Musk (Justin Sullivan/Getty Images *)
Redacţia
18.06.2024

Într-un interviu recent, Elon Musk a avertizat că cei care doresc să vadă umanitatea prosperând se află într-o luptă împotriva celor cu o filozofie "extincţionistă", extremişti ecologişti care consideră că oamenii sunt o "plagă pentru Pământ", scrie Steve Watson pentru Modernity News.

Musk a vorbit la Institutul Cato despre "implozia ratei natalităţii", menţionând că ar trebui să fim "foarte îngrijoraţi", deoarece aceasta "se accelerează în majoritatea ţărilor".

"Dacă nu există oameni, nu există umanitate", a afirmat miliardarul.

Musk spune că ar trebui să fim "foarte îngrijoraţi" de implozia ratei natalităţii, care "se accelerează în majoritatea ţărilor".

"Dacă nu există oameni, nu există umanitate", a simplificat Musk, adăugând că "trebuie să îi facem cumva".

Proprietarul Space X a continuat: "Într-un fel de formă extremă a mişcării ecologiste, oamenii încep să considere că oamenii sunt o plagă pe suprafaţa pământului, un lucru fundamental rău, şi cu implicaţia că dacă toţi oamenii ar dispărea, cumva Pământul ar fi mai bine".

Musk a etichetat ideea drept fundamentul "Mişcării extincţioniste". "Cred că, la un nivel fundamental, te poţi gândi la lucruri ca la o luptă între filosofiile expansioniste şi cele extincţioniste".

"Asta este ceea ce contează cu adevărat. Dacă oamenii dispar sau dacă civilizaţia se prăbuşeşte, orice politici am avea sunt irelevante", a mai afirmat el.

Musk a mai subliniat că civilizaţia şi conştiinţa se vor sfârşi şi totul va fi lăsat în seama roboţilor dacă nu vom avea "o filosofie expansionistă".

"Trebuie să căutăm să depăşim ceea ce am făcut în trecut pentru a creşte numărul de oameni", a declarat Musk, adăugând că "într-un fel sau altul, acest lucru trebuie să se întâmple".

Mesajul său final către lume a fost: "Mergeţi şi înmulţiţi-vă".

Este un avertisment pe care Musk îl repetă de ceva timp.

Un număr alarmant de stângişti au îmbrăţişat aproape fără să vrea o filozofie fundamental antiumană sau transumană susţinută de aşa numiţi elitişti, defăimând pe oricine sugerează că a avea copii este un lucru bun ca fiind de "extremă dreapta".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor