Elina Svitolina a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore (video)

"E un moment foarte special pentru mine, am jucat un tenis de mare calitate aici, sunt mândră de mine, cu siguranţă că Singapore îmi va purta noroc şi va rămâne în inima mea toată viaţa de aici încolo." - Elina Svitolina
Jucătoarea ucraineană de tenis Elina  Svitolina.
Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina. (Getty Images)

Elina Svitolina (24 ani, 7 WTA) se află în cel mai important moment al carierei prin câştigarea ediţiei 2018 a Turneului Campioanelor de la Singapore, dotat cu premii impresionante în valoare de 7 milioane de dolari.

Tenismana ucraineancă - cap de serie numărul şase, a învins-o în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-2, pe americanca Sloane Stephens (25 ani, 6 WTA), duminică, în marea finală a competiţiei asiatice, duelul celor campioane fiind de două ore şi 23 de minute de joc efectiv.

"Vreau să o felicit pe Sloane pentru un mare sezon, e deosebit să joc o finală cu tine aici, îmi pare rău că Singapore nu va mai organiza acest turneu de acum înainte. E foarte special să fii aici. Evident că e un reper important acest turneu pentru mine, de acum încolo, sigur îmi va aduce multă încredere, închei sezonul cu multă încredere şi poate aşa îl voi începe şi pe următorul", a declarat Svitolina la festivitatea de premiere de după joc.

Câştigătoarea circuitului de la Singapore, care va fi răsplătită cu un cec în valoare de 1.750.000 dolari şi 750 puncte WTA, a mai cucerit în acest an trei titluri WTA - Brisbane, Dubai şi Roma.

În schimb, Sloane Stephens va fi recompensată cu un cec de 590.000 de dolari, respectiv 330 de puncte WTA.