Elevii din R.Moldova au obţinut 25 de medalii la concursuri internaţionale în 2014

(photos.com)

Elevii din Republica Moldova au obţinut 25 de medalii, trei diplome şi cinci menţiuni la concursurile internaţionale şi regionale la diferite discipline de studiu desfăşurate pe parcursul anului 2014.

Printre distincţiile cucerite de lotul olimpic se numără o medalie de aur, două de argint, 22 de bronz şi trei diplome (două premii de gradul I şi un premiu de gradul II la Olimpiada Internaţională de limba rusă).

Potrivit Ministerului Educaţiei, cele mai bune rezultate au fost înregistrate la matematică, elevii din ţara noastră obţinînd 10 medalii la diferite concursuri internaţionale şi regionale la această disciplină şcolară. Performanţe deosebite au fost înregistrate şi la fizică, ecologie, informatică, chimie şi ştiinţe.

În 2014, lotul olimpic a reprezentat Moldova la olimpiadele internaţionale şi regionale din 10 ţări: Macedonia, Bulgaria, Olanda, Turcia, Africa de Sud, Kazahstan, Rusia, Vietnam, Taiwan şi Argentina.

Elevii olimpici şi profesorii coordonatori ai acestora vor fi premiaţi luni, 22 decembrie, în cadrul Galei Olimpicilor 2014. Valoarea totală a premiilor care vor fi oferite elevilor şi profesorilor se ridică la 500 de mii de lei.