Elena Udrea nu va candida la funcţia de preşedinte al PDL

Parlament, prima şedinţă a noilor parlamentari aleşi prin vot electoral. În imagine, Elena Udrea
Parlament, prima şedinţă a noilor parlamentari aleşi prin vot electoral. În imagine, Elena Udrea (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
10.01.2013

Elena Udrea nu va candida la şefia PDL, la următoarele alegeri, după cum a precizat la B1 TV, şi că nu este momentul pentru lupte interne în PDL, însă există o foarte mare aşteptare pentru Convenţia care urmează să se organizeze.

"Nu există deja un curent care să spună trebuie schimbat Vasile Blaga. Sunt oameni cărora le pasă de partid (…). Sunt oameni care nu neapărat vor o funcţie de conducere, ci vor o deschidere a partidului, vor să vadă că există o dorinţă de a trasa un drum pentru PDL, (…) că sunt conduşi de o echipă care şi-a fixat un obiectiv (…). Foarte mulţi de la baza partidului se demobilizează pentru că nu ştiu ce urmează", a declarat Elena Udrea.

Udrea a vorbit şi despre posibilitatea ca echipa de conducere a partidului, în fruntea căreia se află Blaga, să rămână la şefia partidului şi după Convenţie.

"Deci nu este vorba despre candidatura mea. Însă şi eu cred că dacă vrem să oprim această fierbere, care este firească – USL a câştigat cu un scor foarte şi o majoritate mare şi îşi fac congres, fiecare partid îşi face convenţie sau congres, ce are fiecare, PNL şi PSD – la PDL, după această înfrângere pe care am avut-o cu atât mai mult există această dorinţa a membrilor, a bazei partidului – sigur, nu neapărat a conducerii – de a se ţine Convenţia şi de a avea posibilitatea să opteze pentru o echipă, care, sigur, poate fi chiar a domnului Blaga, nimeni nu spune că va fi aleasă altă echipă", a afirmat Udrea.

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL se va reuni pe 23 februarie 2013, când se va stabili organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri. Decizia a fost luată în urma rezultatelor slabe înregistrate de PDL la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie şi după eşecul înregistrat la alegerile locale de pe 10 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor