Efectul faimoasei ordonanţe Dragnea - 552 de primari organizează alegeri deşi nu ar mai trebui să fie în funcţii

Controversata ordonanţă a traseismului - OUG 55 - îşi face resimţite efectele şi la alegerile locale de anul acesta.
Laura Ştefan - Expert anticorupţie
Laura Ştefan - Expert anticorupţie (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Prezentă la Forumul de dezbateri Eurosfat, experta anticorupţie Laura Ştefan a vorbit despre "uşurinţa" cu care partidele politice fac legi pentru ele chiar înaintea momentelor electorale importante "fără să se îngrijoreze nicio clipă de desenul democratic al României".

"Acum am să mă refer (...) la uşurinţa cu care partidele politice fac legi pentru ele înaintea momentelor electorale importante fără să se îngrijoreze nicio clipă de desenul mare... de desenul democratic al României şi mă refer la faimoasa ordonanţă Dragnea.

Nu ştiu dacă vă mai aduceţi aminte, înainte de alegerile prezidenţiale, Guvernul a avut o idee genială şi a pus între paranteze interdicţia migraţiei politice la nivel local în România. Curtea Constituţională a venit şi a declarat neconstituţională respectiva ordonanţă, drept pentru care Parlamentul trebuia să amendeze cadrul legislativ fie decizând că toţi aleşii locali migratori îşi pierd funcţia publică, fie eliminând interdicţia de a migra.

Nu s-a întâmplat treaba asta, astfel încât în acest an vom avea 552 de primari care organizează alegeri, deşi ei nu ar trebui să fie în funcţiile respective", a declarat Laura Ştefan.

Reamintim că OUG 55 le-a permis aleşilor locali ca, timp de 45 de zile, să-şi schimbe partidul sau să devină independenţi, fără să îşi piardă mandatul. Principalul partid care a beneficiat de pe urma acestei inovaţii legislative marca Liviu Dragnea a fost evident PSD, care şi-a atras, cu puţin timp înainte de prezidenţiale, sute de noi primari şi o întreagă pleiadă de consilieri locali şi judeţeni.