Efectul de domino nu iartă / Deutsche Bank se confruntă cu o pierdere anuală imensă

Deutsche Bank a anunţat că este foarte probabil să raporteze o pierdere imensă de câteva miliarde de euro pentru anul 2015. Cel mai mare creditor al Germaniei a adăugat că rezultatele slabe se datorează în principal costurilor pentru rezolvarea litigiilor.
Sediul Deutsche Bank în Frankfurt, Germania.
Sediul Deutsche Bank în Frankfurt, Germania. (Captură Foto)

Deutsche Bank a anunţat miercuri că va raporta o pierdere netă de 6,7 miliarde de euro pentru întregul an 2015.

Creditorul german a susţinut că această pierdere masivă se datorează taxelor pentru restructurare şi banilor puşi deoparte pentru acoperirea costurilor juridice.

Deutsche Bank este implicată în aproximativ 6.000 de procese pentru acuzaţii legate de spălare de bani şi manipularea ratelor la dobânzi, raportează Deutsche Welle.

Potrivit băncii, condiţiile de piaţă dificile din cel de-al patrulea trimestru al anului trecut au contribuit la slăbirea veniturilor sale, în special în ceea ce priveşte unitatea de investiţii bancare.

Deutsche Bank a precizat că veniturile anuale se vor situa în jurul cifrei de 33,5 miliarde de euro.

Câştigurile băncii au fost afectate şi de amortizările de capital în valoare de 5,8 miliarde de euro. În plus, banca a trebuit să pună deoparte 1,2 miliarde de euro pentru diverse litigii şi a trebuit să acopere o pierdere în valoare de 600 milioane de euro înregistrată de acţiunile sale de la Hua Xia Bank.

Banca germană plănuieşte să furnizeze mai multe detalii în 28 ianuarie.