Edi Iordănescu nu mai rămâne la naţionala de fotbal. Ce mesaj a transmis Federaţia

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)
Veronica Petrică
22.07.2024

Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va mai continua să fie antrenorul echipei naţionale de fotbal a României.
Ca urmare a discuţiilor avute, Federaţia Română de Fotbal înţelege şi respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză, potrivit declaraţiei Federaţiei.

„Mister, îţi mulţumim pentru munca depusă, pentru dedicarea ta din această perioadă plină de provocări şi pentru rezultatele obţinute la echipa naţională! Îţi urăm mult succes în viitoarele proiecte, având convingerea că numele Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor.”

Palmaresul lui Edi Iordănescu la Echipa Naţională:

  • Meciuri disputate: 28
  • Victorii: 10
  • Remize: 10
  • Înfrângeri: 8

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

Performanţele au continuat şi la turneul final al EURO 2024, unde, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. Mai mult, în primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor