Echitaţie: Turcul Husnu Dinc a câştigat cea mai importantă probă de la FEI - Longines Grand Prix

(BJORN LARSSON ROSVALL / SCANPIX / AFP / Getty Images)

Turcul Husnu Dinc a câştigat, duminică, cea mai importantă probă, Gold Tour Final Grand Prix, din cadrul Concursului internaţional de sărituri peste obstacole FEI - Longines Grand Prix, cu un timp final de 81,29 secunde.

Dinc, cu calul Chellachicz, l-a învins la baraj pe ocupantul locului secund, bulgarul Anghel Niagolov, cu calul Cartina 8 şi un timp final de 79,88 secunde. Pe locul trei s-a situat un alt bulgar, Ivailo Bonev, pe calul Quinlan 2, cu un timp de 83,15 secunde.

Concursul FEI - Longines Grand Prix, cotat la două stele prin gradul ridicat de dificultate al probelor, a avut loc între 30 mai şi 2 iunie la sediul clubului Equestria din Tâncăbeşti.

Proba de duminică a dispus de cel mai mare fond de premiere al concursului, 25.000 de euro dintr-un total de 45.000 de euro. La startul probei s-au înscris 19 călăreţi din cinci ţări europene, dintre care nouă din România.

Cel mai bine clasat român în această probă a fost Răzvan Bozan, locul patru cu calul Quickborn 5 şi un punctaj final de 86,48 secunde. Pe locul cinci s-a clasat câştigătorul de sâmbătă al celei de-a doua etape a circuitului Gold Tour, românul Norbert Schuman, cu calul Cassiana şi un timp final de 64,69 secunde.

Clasamentul final al punctelor cuantificabile în ierarhia mondială a probelor de sărituri peste obstacole în sistemul FEI - Longines Grand Prix l-a desemnat câştigător pe Norbert Schuman cu un total de 80 de puncte. El a fost urmat în clasamentul Golden Tour Points de Anghel Niagolov, cu 69 de puncte, şi de Husnu Dinc.

Concursul a programat în total 4 tururi şi 18 probe de obstacole: probe pentru cai experimentaţi si sportivi seniori, şi Circuitul de tineret şi juniori cu câte 3 competiţii, al căror punctaj se cumulează pentru Campionatul European de Juniori şi Tineret din acest an.

Ozana Moraru, preşedintele concursului şi al clubului Equestria, a declarat în această săptămână că doreşte ca această competiţie să se dispute anual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport