Ecaterina Andronescu: Nu am fraudat şi nu am participat la fraudă

Epoch Times România
02.07.2012

Senatorul social-democrat Ecaterina Andronescu, propusă pentru portofoliul Educaţiei, a declarat luni, la Senat, că nu a fraudat, nu a participat şi nici nu va fi participantă la o fraudă.

Întrebată dacă va depune o declaraţie pe propria răspundere cerută de preşedintele Traian Băsescu, potrivit căreia nu a fraudat şi nu este incompatibilă, Ecaterina Andronescu a spus că nu este vorba "că vrea sau nu vrea să depună o astfel de declaraţie", dar a susţinut că există dovezi că nu a plagiat şi că acest lucru rezultă din analiza activităţii sale.

"Toată cariera mea profesională am construit-o pe muncă şi onestitate. În această carieră profesională sunt mai multe trepte pe care le parcurgi atunci când porneşti de jos, de la prima poziţie de asistent stagiar, şef lucrări, conferenţiar, profesor şi conducător de doctorat. Pentru fiecare etapă pe care o parcurgi se depune un dosar şi se constituie o comisie ce trece prin votul Consiliului profesional al Senatului universitar şi ajunge la CNATDCU şi acest organism dă verdictele", a explicat Andronescu.

Referitor la existenţa riscului unei posibile viitoare acuzaţii de plagiat, Andronescu a susţinut că acest lucru nu se va întâmpla în ceea ce o priveşte şi a subliniat că altele sunt priorităţile în sistemul educaţional, cum ar fi clasa pregătitoare care va începe odată cu viitorul an şcolar, examenele de bacalaureat, evaluarea naţională, admiterea în liceu, la masterate în universităţi.

"Mi-am construit cariera şi întreaga viaţă pe onestitate, corectitudine şi foarte multă muncă", a ţinut să precizeze senatorul social-democrat.

Referindu-se la incompatibilitate, ea a spus că are încredere în sistemul de justiţie şi că din discuţiile sale cu avocatul personal, recursul ar avea loc în luna noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor