Ecaterina Andronescu nu a fost desemnată ministru al Educaţiei din cauza incompatibilităţii constatate de ANI, spune premierul

Epoch Times România
13.05.2012

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu nu a fost desemnată de la bun început pentru funcţia de ministru al Educaţiei în actualul Guvern din cauza situaţiei de incompatibilitate în care a fost găsită de Agenţia Naţională de Integritate, a declarat premierul Victor Ponta, într-o emisiune difuzată duminică de PRO TV.

 

"N-aţi vrea să fiţi în locul meu la momentul desemnării. (...) Au fost mai multe (variante - n.r.), dar, după cum ştiţi foarte bine, doamna Andronescu, cea care din cadrul PSD are cea mai mare experienţă, a fost preventiv atacată, declarată incompatibilă de către ANI. Doamna Dumitrescu (Corina Dumitrescu, desemnată iniţial pentru funcţia de ministru al Educaţei - n.r.), pe care am numit-o, a fost ţinta numărul unu. Domnul Mang, de când a fost numit, a fost şi el ţintă. Sunt convins că pe cine voi numi va fi ţintă, pentru că nu mai discutăm aici de persoane", a spus Ponta.

El consideră că vor apărea în continuare controverse legate de Ministerul Educaţiei, având în vedere interesele şi orgoliile din acest sistem.

"Controversele au fost legate de Ministerul Educaţiei şi cred că vor continua. Pe oricine voi numi va fi contestat de o anumită parte, pentru că Ministerul Educaţiei este un sistem cu foarte multe interese şi orgolii mai ales", a afirmat premierul.

Şeful Guvernului a reiterat faptul că ministrul Educaţiei, Ioan Mang, va fi schimbat din funcţie dacă Academia Română va constata că se face vinovat de plagiat.

"Atunci, în mod sigur, vom avea un alt ministru al Educaţiei, fără a uita că se pare că este funcţia cea mai contestată întotdeauna, şi că, de fapt, de multe ori noi avem această tentaţie normală de a avea un profesor universitar recunoscut, când de fapt 98% din problemele Ministerului Educaţiei se referă la preuniversitar", a afirmat Victor Ponta.

În context, premierul a mai spus că preşedintele PDL, Emil Boc, "se pricepe destul de bine la plagiat", în condiţiile în care "dânsul a fost primul care a avut toate dovezile necesare" în cazul lui Ioan Mang.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor