Ecaterina Andronescu "amărâtă şi revoltată." Senatorii amână decizia privind urmărirea penală a acesteia şi a lui Şerban Mihăilescu

Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria. Ecaterina Andronescu.
Şedinţă de guvern, miniştrii în guvernul Ponta, Palatul Victoria. Ecaterina Andronescu. (Epoch Times România)

Comisia juridică a Senatului a amânat pentru data de 28 octombrie luarea unei decizii cu privire la ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, implicaţi în dosarul Microsoft.

Comentând pe tema şedinţei Comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a afirmat: ”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”.

"Sunt amărâtă şi revoltată că trăiesc asemenea momente", a adăugat Andronescu, citată de Realitatea.

Totodată, Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a declarat că amânarea cu două săptămâni a dezbaterii privind ridicarea imunităţii foştilor miniştri Andronescu şi Şerban Mihăilescu a fost propusă de doi senatori PSD, propunerea fiind aprobată prin vot.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a transmis ministrului Justiţiei, iar acesta la rândul lui a transmis Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Andronescu şi Mihăilescu.

Pe 1 octombrie, Biroul Permanent al Senatului a hotărât să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri, stabilind un termen de 15 zile pentru întocmirea unui raport ce urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.

Ecaterina Andronescu este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Pentru senatorul Şerban Mihăilescu se cere începerea procedurii de urmărire penală pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne